ps5 m.2 ssd有咩好選擇推薦?

69 回覆
7 Like 12 Dislike
digital ps5 3000
2TB gen4 2300-2500
買ssd都半部機價錢,好痴線
PNY 2TB XLR8 CS3040 M.2 2280 NVMe Gen4x4

好似幾低,唔使二千
外置裝唔到game wor 好似
用緊呢隻1TB 唔洗一千銀 5600MB速度 感覺良好
D人測過 loading先慢6500MB速既1-2秒 可接受啦
重點價錢平一截 PS5唔洗用到咁好啦 不成比例
好似玩到ps4 game
玩唔到ps5 game only

我都買左2tb
做咩唧你
我已買呢條2000蚊2tb
唔該各位
搭單問
PS5用既SSD散熱片本地香港那裏有得賣?
(上網買,銀碼太低,送貨成本高
旺電 黃金應該有
980 pro
岩岩都入左980pro ,想問下ching係咪一定要安散熱片?而家未敢拮落去住
加咗散熱好啲,但正常70度以下應該都ok
官方建議加
旺電 新高登 都有得買 幾十蚊姐
同埋980pro用落ps5有d問題 速度得5500mb
寧願貴多一舊出wd sn850
Thx ching
唔L係掛本身買sabrent個隻1tb 但冇貨
Sn850連散熱2TB啱啱好fit到入部機又夠快,夠你玩到出PS5 Pro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞