[STAY] Stray Kids討論區(4) 正規二輯NOEASY 日本2nd Single Scars

1001 回覆
19 Like 12 Dislike
嗰次打錯字柒左我認嘅
咁比着你而家有人鬧hyunjin你都會嬲啦係咪先
咁加埋都係屌咗兩次啫對唔住囉
SORRY꾼!
「難得大家都係stay就和平啲啦」
由我從良冇鬧辰再25入嚟嗰陣,有邊個和平咁歡迎過我呀除咗解答我離婚危機嗰位好人之外。和平?根本有人喺呢半年仲係放唔低我鬧過辰一直畀負皮咩都冇講搞吓gag po咩都畀負皮連一個25過嚟嘅人都唔歡迎,你話點撚樣和平?成班小器支那妹
唔知以前發生咩事 但而家大家都中意stray kids就得啦 黃餅係普通話cp名 但唔一定係支那 台灣人都係咁叫 定係要用英文changjin先得? 雖然係多咗留言 但唔希望係鬧交
醒吓啦,2021喇,台灣用得香港就用得你呢個咪謬誤囉,CP名呢類大多數係韓國,一係支那改先,華語圈係咪咁多人follow韓國叫法,實揀中文行先。加上台灣勁多台豬一直被支那文化滲透緊,台灣一早做咗蝗語轉口港,件貨喺台灣賣但寫中国制造你當做台灣貨?追星都帶翻個腦啦。台灣已經唔係以前嗰個自由國度,唔再係台灣都用等於香港都用得嘅概念,用「顏值」一詞已經可以好好代表中台文化入侵個現況,靚就靚醜就醜乜嘢顏值高與低,乜嘢渣男,唔係蝗語習慣使用下普及化,點會咁多人講完冇人覺得有問題?呢幾年係好多台豬用晒抖音小紅書,被支那文化滲透到最近仲有台妹拎埋支那身分證添,台灣講得香港就講得,台妹拎支那身分證你唔仆去拎?而家已經台灣還台灣,香港還香港,點解香港人唔可以自創翻個香港叫法,乜垃圾kpop屍骨已經蝗語淪陷啦,唔撚係諗住連登都癲埋一份?會員黃鉉辰咁鍾意用蝗語退登翻屍骨任你講啦。
會員黃鉉辰 #308454
你對唔對得住你自己101舊post第一張圖?
你咁清楚啲大陸用語 你自己應該都睇唔少? 期待你出招自創啲cp名香港叫法
我自己要研究先會睇得多,憎共產黨都要多啲接觸佢哋啲歷史啦傻鳩唔通好似支那人咁未見過教育營就實牙實齒話冇呀?我有研究目的,唔似你哋班大陸妹為咗追星自我降格去埋啲支那網睇。唔洗期待,小學生都識得佢哋cp名根本唔使點樣絞盡腦汁自創,你叫辰彬係人都睇撚得明,係要叫翻蝗語真係抵被人屌到反皮
啲大陸妹駁唔到,淨係識負皮
愧對香港
唔怪之得佢哋唔出声净系识畀负皮
因为我冇打简体,班文盲睇唔明繁体
大陸人上得Twitter?
https://twitter.com/lilym1017/status/1462427177413140487?s=21

燦為師妹Lily M打氣,都係Aussie line!Lily M終於準備出道,等咗6年!
唔知係咪earattack之前作得多GOT7歌
覺得首歌有少少GOT7 feel
唔叫「黄饼」喇咩?唔似你喎?
Stray Kids(스트레이 키즈)
Holiday Special Single
<Christmas EveL>

TEASER IMAGES

#방찬 #BangChan
#리노 #LeeKnow

Stray Kids(스트레이 키즈)
Holiday Special Single
<Christmas EveL>

TEASER IMAGES

#창빈 #Changbin
#현진 #Hyunjin

嘩嘩嘩 超級聖誕feel期待!!!
想拆禮物了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞