big4 人工交流區

917 回覆
33 Like 16 Dislike
RN係性價比高,但唔係個個接受到工作性質
除非搏升partner兼揹好多嘢上身,如果唔係點會一日返14呀
Audit 就算啦

你哋連同Parnter 吹水都唔夠膽
咁點refer 人。。。
AO 認同
EO 有保留
平均喎
Big4 audit 四間一年請過千個,大把奇奇怪怪嘅人拉低質素
依家仲請到去lingu, 恒大
係。。所以我比sm直遞比partner
咁。。。佢哋JD 同big4 一樣定點?
你鐘意啦,,,我唔係audit 所以唔知audit 平均質素
我係直接俾partner 再上national Parnter 先通知hr

樓上個d audit 同事係慘d
基本上有degree 都請,唔理OU 恒大 樹仁
Refer 人洗乜夠唔夠膽
出埋email 求你啲人去refer,根本referral就係一個請人嘅official途徑
我依家係話有official嘅referral途徑你唔用,走去搵partner有啲搞笑啫
好似你claim的士單唔搵mgr簽,走去搵partner簽,都claim到㗎,不過佢覺得你奇怪啫
咁你係威嘅,吹到上埋national partner
你鐘意啦,咁我個邊少人麻。。唔同audit 咁多人
Big 4比既pay個mark up比出邊一般commercial firm高一定有原因,但點解咁多人做到senior 2-3就出返去
1. 好多時人去到某一個階段唔係剩係睇錢,
2. 質素普通果d人如果繼續做落去唔會出得返去搵到個title同個pay,當然佢地可以選擇為份糧繼續wok落去,依點big 4人工係好公平,出返去果d係升得慢少少,但選擇會多好多,隨時輸頭贏尾
老老豆豆,入既門檻又唔係高仲想點
FS做三四年跳出去都加人工,計埋bonus隨時係賺緊下兩個grade嘅錢,所以先咁多人跳出去
唔好理條假膠
你講果d入到fund house就係,fs要discount走我都見過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞