陳蕾 Panther Chan 討論區 | 我蕾世一| 修行者㫮成沙門

1001 回覆
85 Like 19 Dislike
Sorry呀 頭先放咗俾人啦
唔緊要啦 謝謝你

如果有人想放2張陳蕾,任何日子我都ok架,好想睇
想問下會唔會有D fans club會係門口賣/派演唱會應援野?
早幾日聽MC 門口好多 但無拎到
陳蕾 Panther Chan -《Honesty》 新碟試聽
https://youtu.be/keadDB1NJuo
10首作品 10個誠實面對自己的過程
記錄每一個自己 打開陳蕾內心最真實的一面
10月28日 數碼及實體專輯同步上架
從小到大,世界都教導我們要誠實,
對別人誠實,對父母誠實,對朋友誠實。
但很少教導我們要「對自己誠實 」。
這一個卻是我們成長中
任何一個階段都要不停學習的課題。
因為「對自己誠實 」才能更懂得如何去善待自己、愛自己。
陳蕾最新專輯《Honesty》 是她第二張個人大碟,收錄了她自2019年加入華納後推出的10首作品。全部由她親自創作,所有作品都是由她出發,是她內心誠實面對自己的創作。陳蕾希望透過10首作品記錄和接受自己每一面:正念的、質疑的、迷失的、黑暗的、悲傷的、有趣的…
每一面都是她最真實的一面。
陳蕾經歷過由低谷爬起來的過程,當中悟透了很多人生看法。她發現人生或許只是一場經歷,懂得享受經歷的過程,便發現並沒有什麼需要恐懼。要發生的,就由它發生。我們總不要因一件事情而停下腳步,亦不要將事情的責任推卸於別人或世界身上。對於自己的過去,我們都要誠實面對,接納、擁抱,然後反省,因為更重要的是如何做一個更好的人。
Track Listings
1. 旁觀有罪
2. 娑婆
3. 妖治時代
4. 荒島之幻象
5. 不想回家
6. 屈機
7. 我想和你好好的
8. 熒光
9. 沙門
10. 相信一切是最好的安排
出碟了
仲以為沙門同娑婆會放埋一齊
要訂了
演唱會嗰4日會有
哂冷tracklist
係咪劍指年度專輯
唉好想買tee
好早個陣已經有架啦

首首都好聽 痴線
下次請早
係有d 可惜
會有
今次係咪冇實體飛?
得內部飛先會有實體飛
如kkbox , 華納, 歌迷會等等
就係你啲人搞彎晒囉 你咁樣真係助長黃牛
我自己都好想睇 但買唔到飛
之後仲參加晒佢所有免費放飛活動
因為得返呢個途徑叫有啲機會
最後都係唔得 到而家我都仲係勁想睇
但係我一定唔會買黃牛
我唔係冇錢買黃牛飛 但係咁樣嘅行為係助長
下次就更加多黃牛搶晒啲飛咪惡性循環囉
Last minute 求 28/29 單丁一張 580,780都得

https://t.me/somethingwongwithyou
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞