[威士忌23]熱到咁都係飲番Highball先

1001 回覆
29 Like 9 Dislike
想問下有冇咩舖頭多rock glass揀?
我都有嘅
但唔多
結果係clynelish/sherry/caol ila 越變越多
上環公啟行? 我見幾多杯具
whiskylibrary?
呢間新開
都未去過 好似最少叫full計
Push留個post上來先
岩岩有人響舊post 問嘢
點解麥卡倫12年雪梨桶好似比以前貴左咁多?以前5舊水有支
因為macallan加價
今日去偉成仲要無晒貨 15年又太貴唔捨得買
想飲sherry?
其實新手唔係好識 只係落吧飲過幾隻後 只係對麥卡倫雪梨桶有印象 其他飲過咩都唔記得
有無相
無 通常起公司樓下飲啤酒飲到醉醉地 再跟老闆轉場去飲威士忌 每次都迷迷糊糊 但突然好掛住陣威士忌味 今日食完飯膽粗粗落左偉成問 但買唔到
巴打有咩介紹岩新手?
可以睇page 1

如果sherry 可以睇下arran bodega/glendronach 18

都有話glenallachie新嘅10 cs都重雪梨

波本 glenmorangie 10/18 /Glenfiddich 12/18 /clynelish 14
波本同雪梨飲落有咩分別?同埋一般加唔加冰飲好?
波本通常花香/辛香料/黃色水果類

雪梨就 甜美/朱古力/紅莓/蛋糕

加唔加冰睇自己口味 品飲就唔加
可能我豬脷都未必分到,聽日再去偉成起巴打個list度是但執一支返去飲先
我加多枝Glenlivet 14

估唔到都ok

啱啱係k11飲過
鍾意 macallan 12 sherry oak
師兄們有冇差唔多口味嘅嘢推介
呀 都唔記得加呢支
呢支都好
上面講支glenlivet 14 都唔錯
行過公啟行冇乜啱心水 搵日行埋whisky library先
唔該晒
新手諗緊買山崎12 定響17
飲過響 blender’s choice 幾正
我就係Bowmore Clynelish Glendronach
其次應該係Glenrothes Glenallachie
rothes 有咩正嘢
真心想知
見到偉成得15年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞