「太后」都移左民去英國

280 回覆
1245 Like 29 Dislike
記咁多到時包容寬恕敵人會內心掙扎㗎
係唔係應該將黃圈嘅資金流番入本土呢,班友都移咗民啦
如果有任何人有心咁做嘅我絕對支持,唔該佢正正經經咁去人哋啲電視台電台報社度見工做記者,腳踏實地咁打工,而唔係走去做個youtuber然後話自己係記者。

佢以一個youtuber身份喺外國生活,我想問佢可以點樣報道真相?係咪姐係睇完份英文報紙再翻譯做廣東話讀一次出嚟?做YouTuber無問題,但唔好話自己係記者,然後再加個好冠冕堂皇嘅理由話要幫香港人乜乜物物囉。

喺香港嘅時候佢有得做一個記者都無骨氣無底線,而加走去英國畀佢有第二次機會做好佢,結果又學人走捷徑,報咩導姐。炒稿翻譯人哋嘅新聞就有,叫自己youtuber 又好翻譯員都好,叫自己做記者仲話要搞個咩海外新聞台就真係得啖笑。
同埋你講到滲透呢點
如果係國家級嘅防間諜滲透,你祖宗三代前係同中國有關都可以懷疑你,更何況呢條友剛剛喺黨媒機構度走出嚟?
呢啲完全係可以列入懷疑間諜名單。
當然我無話佢係間諜,我從來都唔捉鬼。任何人呢一刻佢出聲反共我都支持,話之你係唔係鬼。

佢因咩事個心咁熱愛公義但又留喺黨媒咁耐呢?真係得佢先知。
不如問點解重唔走

主播直接出樣用把口講歪理,要洗白佢仲差得遠
人哋電視台同報館都唔會報香港嘅嘢啦,唔好傻啦

吳志森呢隻賤種太監唔係岀樣用口講歪理?

你唔係叫人唔好好拎以前啲嘢黎講?

[突發]熱血公民 宣布解散!
https://lih.kg/uxrLPBX
#355 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

點解你咁鐘意雙重標準寬已嚴人嘅?

PR公司又開咗幾多無頭戶口?
我都想走
香港係衰就衰啦!唱好就唔會衰咩? onL9!
你問下仆街共慘黨同仆街港共政府點解會攪到香港咁L衰囉!普通市民,冇權冇勢,有L能力攪衰香港咩?
傻閪!
帶一千億落來都唔關你事啦傻仔! 上面爆L緊廠仲on99!
不破隔夜處

封鎖時暱稱:孽瘤瘤粉
封鎖原因:#3 https://lih.kg/hyJfzT
人材用資產計 垃圾
仲要係TVB賣埋廣告 大大聲講:我而家全家移民去外國!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞