No man sky新手問題

55 回覆
2 Like 0 Dislike
全新手,玩左幾粒鐘
空間站刷船搵緊起動資金
追post見個隨機join party無左,者係刷背包格數方法而家好似已經無左,有無其他方法可以前期開多啲格數
搵牙俊
有無玩no man sky既清解答下
無人玩?
去多D唔同星系
搵太空站左邊會有檔野加格數
我知,我講緊以前可以join random game極速刷滿,而家係咪淨係可以自己慢慢跳
你講個個 我反而無用過
我一路都係慢慢咁開格仔
我岩岩個星期日先再玩番
又多左好多新野
見佢19年某一個patch就del左join random game,係咪跑商大法太屈所以del左
呢層我就唔太清楚
隻game我都上年summer sale先買
發覺可以玩既野愈黎愈多
我而家玩到要用個excel表去mark番低d星系有咩星球
裝左個咩名既基地都要 有冇採到礦呢D
唔係咁樣mark 之後會搵唔番
好似咁
有落過地個啲係game入面睇得番架wo唔係咩
睇得番, 但你係個星球做過乜就未必會記得
我上年玩,嗰時一邊玩main story一邊玩trade route好快就賺咗幾億
跟住玩賣船好快又賺多十幾億同啲裝備 (我記得裝備好似係用唔同Currency?拆船就係為咗scrap啲upgrade 賺嗰隻currency)
跟住好快就upgrade晒啲裝備,買咗Top Tier嘅船同戰艦,之後就冇野好玩

所以唔好刷得太勁,如果唔係好快就冇晒content
我刷左億幾而家,反而諗住刷多啲再買下船先,財務唔自由邊有閒情逸致周圍探索
用鹽+氧合氯,再用氧+氯合更多氯賺第一桶金,之後係大空站刷飛船賺錢
ps 版係咪無人玩
唔明點解佢交換會出$0
本身架野貴過npc就會零 個刷法好似有限制
我玩嗰時係用呢個方法

https://www.youtube.com/watch?v=pkwjh77LypM&t=373s

而家睇翻先記返起,嗰時最主要係為咗賺Starship嘅Storage Augment,因為每加一格個價錢就倍增,所以剩係用錢upgrade係超級貴
其次就係賺Nanities買upgrade,然後就係錢
點解我已經9衝去賣船但返到去自己舊船條友已經飛走左 好彩用廢船試
新玩可以直接玩expedition
開局啲Gear好好多,初期格數就夠用
可以農少好多野
而且係全SER活動比較易搵到路人一齊玩
我自己都係玩左幾個鐘普通就開新Save玩呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞