No man sky新手問題

55 回覆
2 Like 0 Dislike
咁我架船貴過npc,名義上應該都勁過佢架,咁換嚟做咩
換完再去同佢講番野可以免費拎番自己本身個架,者係會變左有兩架,跟住賣左新個架就可以拎錢同模組賣
遠征mode唔洗慢慢做主線
會有條全ser一樣嘅限時任務比你跟
開局比嘅gear會好好多
做到最後階段全部人會去同一個星球會合
完成到有獨家獎勵拎
任務成功/失敗之後都會變返普通mode
跟住你想玩返主線都得
咁我如果玩緊normal mode,有冇得帶save開遠征mode? 如果冇嘅,聽你咁講其實遠征mode都會有玩完嘅一日,咁到下次有新嘅全ser 任又要重新開檔
係,每次賽季完左之後全世界都重新黎過,解任拎新獎勵
咁起碼你會有個目標繼續玩
拖運船s係咪好稀有出左兩架異星船都未有1架s拖運刷左兩日得架a級
我都係48a就算,反正都係拎黎當倉
我剩係用過VR機玩呢隻game,覺得好正但玩左成個月都儲唔到5億,睇呢個post先知有方法兩個鐘就破億
感覺就算破左億都仲有野玩 挖地下科技同玩聚居地
錢係最基本野黎,只係等你唔使咁煩買唔到啲普通野可以專心周圍探索
main story 晒時間
做任同自由探索個過程兩樣都幾正呀,main story玩落都有啲啟發,當然都中意個種成個宇宙咁大,雖然我有能力去咁多唔同星球旅行,會遇到好多人,見到好多風景,但最後都係自己一個個種孤獨感,攰左就搵個天堂星hea下,休息夠就再去冒險既感覺
我屌一路都無留意,個銀河核心仲有69萬光年,我飛一次最多得700幾,有時見到D有用既/特別D既仲會飛近D,咁咪彈成千鳩幾次先得
第一次正常/最簡單係行主線用傳送門去
主線有d位或多或少同時講緊隻game開發歷程本身真係好正
點解成日去異常隻大眼仔開任都無人一齊玩
因為水銀無乜用,係換下skin同虛空蛋?好似係

搵到架靚仔戰士upgrade左做s class 48+21
就算為隻異形飛船
PC版都可以裝Mod直接經NPC出
解完虛空蛋任真係體感過一次個流程同故事就算
解任出比你個look唔好睇就唔好睇,正常情況下想換又有少少麻煩+一樣唔一定好睇
裝完Mod雖然都係要自己搵但起碼用少好多心力搵隻岩心水既
唔同等級嘅差別係唔係架船有幾多位
能力加成同格數上限
姐係揀靚仔升上去同S一樣?
可以由A upgrade 去 S?
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞