CUHK Taught Master 2022-2023

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
點睇ust 個fin tech
有無人報cp?
岩岩填完表
但見到download forms個度,Recommendation同Transcript Submission竟然有表要填
Transcript唔係去返你本科間大學度apply就得架啦咩,點解仲要填表?
Recommendation唔係搵人寫信就得架啦咩,點解仲要人填份表剔剔剔
好麻煩
MSc I’m fin/econ 你呢
Transcript嗰張應該係Covering Sheet嚟,而Recommendation如果你網上填就比Email加少少Referees資料就得,如果實體就印出黎交俾人哋填。
我都諗緊MSc finance
即係網上交Transcript都要交張Covering Sheet?
咁好多舊魚喎
網上交完佢審批,跟住同時間要再寄正本比佢哋
其實有冇前輩可以講下正確交Recommendation同Transcript既程序?
邊科
你year4定番梗工
Yr4
做咩諗住讀嘅
我都報左,有冇咩消息,見到佢round 1 deadline 係10 月
我諗純打code 應該搵反CS 個邊,我就咁睇個program structure 同cs 或者data science係完全兩個層次黎
想問下referees係咪一定要academic?
Admission requirement冇寫...但出左黎做野幾年好難搵番以前D Prof做referees...
唔一定,有啲program寫明唔洗兩個都academic,可以兩個都係老細或其他。
咁就好...搵老細幫手都容易D...
問過下D profs都冇回音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞