CUHK Taught Master 2022-2023

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
其實係咪唔洗interview
鎖咗portal成個星期,但係又冇reject我,又冇出offer比我 搞到我囉囉攣,每日都瘋狂check email,其實我係唔係冇機會
Graduate school 星期一好似會出一次offer
有冇人報咗cultural management
應該有部分course都會開夜晚既 因為佢係ft所以預你唔洗返工/返pt既情況下上堂
巴打有興趣報?
有報,未交申請,差兩封推薦信、報IELTS加transcript
想問下IELTS諗住報四、五月考既話,起系統都講,之後補交結果,係咪都報到?
想問下點樣交referees,見個報名系統好似冇個位係交個referees 名
比完錢先有得填referees
明白thx
想問下referees封letter係由referees交定由我自己up上系統?
之前交 hardcopy letter嘅 status好似一直唔會轉
打電話上去 department問就話已經收到
有冇人報Risk management & Data Analytics?
我啱啱報咗
想知成個process大概幾耐先至有offer
Up 求師兄解答
我個bachelor 係用英文教,只不過見想報既兩科話要最低英文要求,即ielts 6.5 ,要交文件
但係想準備好先考ielts ,所以想遲啲先考想補交
不過系統一填5、6月考,佢要交埋成績先可以咁,所以一頭霧水 想求問下
如果submit交錢,可唔可以之後上返去補填ielts成績和up資料?
明白,Thank you 師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞