Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (76),新手請睇#1-2

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
出片就唔會了
普通上網做文書野最多畫autocad
唔係個個都會係amazon 買
their choice.
都有人係寧願比多幾千買個安心感嘅
Amazon一個唔覺意中伏
想問下黑mon係咪無得救
之前Amazon買左部Gigabyte 15G
用左唔夠一年就突然黑mon(HDMI out有畫面)
拎去保養果到話如果要換mon要收2-4千 (仲係保養期內)
係囉 即係就算駁左外mon 但用番laptop mon打機都係出唔晒100%,不過fhd 都唔洗100%去推
疊埋心水整個4k睇戲算
想請教下大家ryzen 5500u/5600u 有無13/14吋機推介下 budget~5k
買完macbook又想打機,又厭揀desktop配置麻煩,我都覺得自己好犯賤
唔識就買xbox lo
一樣有APEX玩
Back to schools
想出部有17吋mon, 要黎玩diablo2 重制版,around 10k~12k ,求推介
好快姐
半個月有貨
如果5k樓下用黎上網&文書 睇netflix youtube 擺下相同片(平時影落放入去)
我睇左d資料揀左下面3部 巴打們會揀邊部或者仲有冇其他option?

Dell Inspiron 3501 - I5-1135G7/ 8GB ram/ 512GB SSD
Acer Swift 3 - Ryzen 5 4500U/ 8GB ram/ 512GB M2 SSD
Acer Aspire 3 - i5-1135G7/ 8GB ram/ 512GB PCIE NVMe SSD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞