皮膚專科食a酸

88 回覆
0 Like 10 Dislike
咁起碼食a酸,爆發期爆完就會好
暗瘡唔多但油脂分泌高既可以考慮食長期低劑量(10mg)a酸
我係油脂多
但有醫生肯禁開?
食o牌?
你同醫生講就得
呢種療法係歐美幾普遍
我都係因為以前係加拿大個陣睇醫生
個醫生建議我咁食
Ching
唔好意思,想問吓如果真係要食A酸嘅話佢係咪可以即日抽埋血?因為我book咗下個月去睇佢,如果係嘅話我可以空肚去
想問咁樣長期食會唔會對身體有咩影響
前幾個月係第二次食 食咗兩三個月 已經冇再出 再覆診醫生就俾啲低劑量10mg我
我差唔多隔日或者兩三日先食一粒抵食啲 最近食晒又出返油
諗緊我應唔應該繼續食10mg
影響都係因人而異
我自己咁樣食左幾年
Body check過肝同腎都冇乜事
係有啲乾眼症咁
你去買部aqua peel既機自己定期去下角質同粉刺,或者用gel plus試下,你似係無定期清潔毛孔塞住咗先生暗瘡
千祈唔好針清,會有疤痕ga,越整越衰,而家仲叫人做針清係好落後既保養方法,你好返7788定期做下aqua peel基本清潔就ok
咁低劑量應該無乜野
驚咪check下肝指數
幾年 係咪幾年都無出油?係就爽
我都覺得自己可能有啲乾眼症 係咁滴眼藥水都冇乜用 有時睇嘢會濛
Keep住食咪唔會出
我都係3,4日先食一次既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞