歐美主流樂壇集中討論區65

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
Fans表示緊張又擔心
Unapologetic 10周年先定R9出先
佢做咩事 唱得好好喎
想像唔到r9出會點
依家改咗規則
好難破25專輯記錄
唱generic到爆嘅歌都會有好成績 大家餓得太耐
下個post頭終於可以del咗Adele
但Rihanna個八婆依然會喺度
有當年三分一都已經係top真係邊夠佢玩
While Adele was gone
Katy Perry relased 2 albums
Taylor Swift relased 5 albums
Lady Gaga relased 3 albums
Rihanna is now a billionaire

笑咗
有冇人知Billboards依家點樣計算?
係咪iTunes買歌better than Apple Music/Spotify ?
No more music
而家billboard除左有白卡仔買下載都係以streaming為主
不過adele 無論係physical download定streaming都係會屌打全世界
買實體專輯依家應該仲係佔最多?adele streaming初動應該會爆 後勁就未知 畢竟上一張25係streaming時代前出嘅 真正實力都未睇到
真係要睇隻碟點 如果以25黎講就算Hello/WWWY 都唔 會loop 好耐 好正但loop唔耐 但21咁又唔同講法
billboard 200 17年開始都係以streaming為主
drake first week 60萬得唔夠四分一physical+download
tay 除左第一個星期之後都係靠streaming
不過adele physical同其他人唔同次元
25 係15年 download era 都做到350萬
同埋而家興返黑膠佢一定都可以賣到好痴線
嗰陣WWWY都打唔起
中意WWWY 多過Hello
+1
而家WWWY spotify 仲高過hello
Mitski - Working for the Knife (Official Video)
https://youtu.be/HYbXt4_r9Pw
係 佢唱Live的確好勁
不過佢呢排真係唔知佢做咩事黎
又搞埋d UFO同外星人既showxx
仲要做埋果訪問話自己去左外太空同三隻外星人交流
真係好懷疑佢究竟係咪吸毒吸上癮
Hello吸走晒熱度
原來防彈BTS空降HOT100冠軍數目已經持平Ariana同Drake(5首)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞