apple care+結束前應該打爆部機換個新的嗎

79 回覆
6 Like 36 Dislike
你自己都識講過咗一星期 咁佢呃咗你啲咩嘢?
有apple care,爆mon壞機換翻新真都平好多喎
macbook嘅care+得3個價
0hkd 799hkd 2299hkd

388好似係ipad嘅care+
黃種人不嬲係世界毒瘤
成班乞兒
其實唔使打爛部機
直接行去俾錢換就得
可以用口技,你有冇間唔中收唔到,自動開機咁,你明啦,呢啲問題check 唔到。
非人為都唔洗 但佢肯換先算
口技問題
都要過diagnostic架
wifi係咪真係收唔到, reboot次數正唔正常呢啲實check到架喎
過到又點,我係有呢啲問題,我都做過維修,呢啲係死症,check 唔到,我自己換過。
我個時都係因為sales話有得換電而買apple care+
仲幫埋我老婆個部買

宜家射哂落海
iphone用家係on9 d
仆你個街,做乜話我
香港feel:

好多野可以做唔可以講

自己做就得
見到其他人做要搵道德高地踩
之前去apple store 整機, 連個staff 都叫我等到apple care差唔多到期,就可以俾2299換部新機
樓主最後有冇換機?
啱啱跌崩咗部macbook (keyboard 嗰邊)
想整整佢
好奇一問佢係會換翻新機定換外殼
fact checked, macbook一般唔會換新 一般只會維修, 我純粹話好似好容易發熱 鍵盤唔係好靈敏 全部事實 ,基本上換曬所有野比我,

btw how do you found this ancient postlihkg個search好廢的
Google
google
最後今日落咗Apple
佢都比我用$799換keyboard +外殼
佢幫我run diagnose check到個trackpad 有啲問題
佢話幫我免費搞
下星期先攞得返部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞