apple care+結束前應該打爆部機換個新的嗎

79 回覆
6 Like 36 Dislike
咁樣只會燒埋其他硬件,到時真係淨係同你換粒電就仆街
最乾脆都係一鳩掉爛佢比$388換過部
我果部都係咁
果陣又第一次買iphone
個sales只宣稱保養期內可以免費換一粒黎氹我買care+
但冇講換電條件,提供嘅資訊其實唔足夠,俾佢呃左

到想換就話唔過80%,粒電已經好似倒水咁

有日一睇,79%
終於低過80%,拿拿臨拎去睇下有冇得換
得到嘅係一句,唔換,保養期過左一星期,除非自費

過左一星期都冇情講

以後買apple 野,care+舊錢其實可以慳番
第日隔2-3年後要換電,拎返呢嚿錢嚟換仲化算
爆Mon壞機就話人為
電腦產品換底板貴到同買過部新嘅冇分別
咁買care+黎做乜?
肯定計晒數,正常使用兩年都唔會低過80%

又賺一筆
真係388可以換過部?
幾百換個殼或者mon 成部爆要2千機
咁係你on9 姐,反正一用care+ 都係要加錢換機
你80%up 佢唔比你換,你咪係佢面前打爆部機
叫佢即刻換比你
你sure係幾百蚊?
你部機用咗咁耐都唔係全新啦
點解咁執着翻新機
外殼,電池一定係全新
原廠比得你驚咩
打左電話話未必 但2千幾貌似一定換機
你有AppleCare+點解唔得
你鍾意既去到果廟係精靈面前跌爆佢都仲得
唔通成2K既iPhone AppleCare+係買黎擺/捐錢比蘋狗
你唔用apple唔通用android咩
無謂做到咁支那feel
合約精神 過咗一個鐘都係過咗期 其實點解你會覺得有情講?
成部意外爛晒呢?
不過上手點樣用個SSD都好重要
AppleCare+ 服務計劃為你提供Apple 專業技術支援和硬件保養,包括意外損壞保障。 每次意外損壞均須收取維修費(自付額)。 如果你沒有加入AppleCare+ 服務計劃,就需要為該類維修支付已過保養期費用。
https://support.apple.com/zh-hk/mac/repair/service
所以小心啲呀
掟爛咗整好重皮
一路打機一路’差‘
我已經成功跨過86%既關口
咪講左話比錢換lo 鬼唔知要比錢 宜家係諗值唔值
如果部機得返廢鐵 都可以用apple care 補錢換翻新機?
可能換部暗病機
我試過換翻新機
一年後就直接無畫面死亡
所以都唔好以為翻新機一定好過你現在果部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞