[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (50)

1001 回覆
3 Like 7 Dislike
計體重唔準,不過估計應該都係36或者38
Budget約$3000樓下 除左Buzz Ricksons之外係咪無其他選擇
N-1熱到一年都著唔到幾次
不過見到FW果件年年加價
都係忍唔住入左
應該冇 睇下依度有冇巴打有推介
出年會去外國所以買定
想問其實N-1 Jacket暖啲定普通North Face果啲600-800 fill down暖啲
加到幾錢呀?
新有print 個件要9千
一定係down
一定係down
一定係down

其實n-1 好煩,去幾度嘅地方一入indoor 就熱到死,拎住又重。

去零下地方又凍死。 試過幾次之後,我返番down 嘅懷抱。
9k
Buzz 都好d ……. 著fw 真係好似做gym ….
咁誇張
其實buzz 已經係入門,平過buzz 就真係老土啲加少少買buzz
無誇,一次係日本,大約10度,著fw n-1….. outdoor 舒服,但日本indoor 好勁暖氣,一入indoor 就好熱,件n-1 有成10lbs 重, 拎住都想死,著咗一日就係montbell 買件平down 著埋之後幾日。

一次係法國,大約零下一二度,都係fw n-1 + sweater … 唔夠做。 係唔凍,但一定唔係暖。 咁樣唔凍唔暖就過咗十幾日。

問題係,件n-1 好難著上機,你要寄倉,咁你已經無咗1/3 個喼,同10 lbs quota ….
係 down輕暖同買有防水既最好用 一炮兩用
無錯啦,如果要功能,n-1 係輸9條街,如果上面巴打係想去外國for long term daily 著,n-1 係無用架。

當然,靚,n-1 都無得輸。

所以why not both?
不過入門嚟講buzz 真係唔錯
plain果件今年加到6800,舊年6400,再睇返之前原來6k有找
草泥馬生唔切毛
呢獲真係早買早享受 遲買貴幾舊
已經有兩件North Face down
可能去到會入埋Canada Goose
咁買埋n-1 無壞嘅
好後悔2年前無買
6800真係買唔落手
有就唔洗買加拿大鵝 直買n1 ,加拿大鵝除咗logo外唔太值個價位
加拿大鵝個logo 其實幾肉酸

買咗都驚你會後悔
真係好少機會著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞