師兄Gigabyte 技嘉 M28U 點睇? 有hdmi 2.1 pc & ps5兩用

48 回覆
0 Like 3 Dislike
KVM功能讓您能使用一組螢幕、鍵盤、滑鼠即可控制所有設備。而技嘉獨有KVM按鍵,除了讓您在設備間秒切秒換、又可同時充電,完全顛覆您對KVM功能的既定印象!
HK$6,999
當收到你的訂單後,我們會為你向供應商訂購此產品。如因貨源問題而需要延後送貨日,客戶服務部將會聯絡你確認實際送貨日期。

此產品費用不包括標準安裝服務,亦不包括額外之送貨、上門睇位、安裝、拆舊機、舊機回收棄置、特別地區等服務收費,詳情請參閱本網站之服務及支援。如需額外收費,於購買產品後本公司職員將通知有安排。

顏色

屏幕尺寸
28"
畫面更新率 (最大值)
144Hz (*120Hz for Console Game)
數量

加到購物車
查看有貨分店
規格

原產地
中國
屏幕呎吋
28“
屏幕比例
16:9
機身顏色
黑色
最高解像度
3840 x 2160 (UHD)
對比度
1000:1
反應時間(ms)
1ms GTG / 2ms MPRT
光亮度 (cd/m2)
300 cd/m2 (TYP)
可視角度(水平/垂直)
178°(H)/178°(V)
面板
Edge type
輸入介面
HDMI 2.1 x2 Display port 1.4 (DSC) x1
內置電視調諧器
不支援
支援掛牆架
VESA壁掛式(100*100mm)
可支援4K
支援
特別功能 1
防閃頻 穩定LED光源降低眼睛疲勞及傷害
特別功能 2
內建喇叭 提供最完美的聲音體驗
重量 (千克/克)
6.93公斤
機身體積 (闊x高x深 毫米)
636x534.2x193.6
保養範圍
香港
保養詳情
3年保養: 人工+零件+上門
你部機有無咁勁推得郁4k 144先
無就搵個4k 60 hdr10 mon算啦
Ps5 , 計劃緊砌新機
m28u有black screen 5-6秒嘅情況
咩情況發生
我自己就入game 或者打緊機跳返出桌面就發生
咁大鑊
m28u有新firmware 睇下有冇解決
咁等我返屋企試下
係咪你隻game 個解像度唔係4K啊
Macbook 更唔更新到?
M27q 性價比最高
ps5冇支援1440p
技姦QC 麻麻
考慮LG27GP950
考慮下 samsung ur55
460 hdr 10+
邊隻有hdmi 2.1
更新完
black screen時間短左
而家要3秒左右
ASUS VG28UQL1A
2.1 x2
2.0 x2
DP 1.4 x1
3840x2160
直上27gp950啦
ASUS VG28UQL1A VS M28U

我都考慮尼兩隻?

邊個好D?
表現嚟講M28U仲好,可以睇返hardware unboxed review
閃5/6秒我就冇呢個問題

Ps desktop dp
M28U好似無Nvidia G Sync?
其實唔難
你用3070或以上嘅卡 好多舊game/新game開dlss都做到4k高畫質穩定90fps以上
本身144hz無話要用哂 大部份game過到90-100 對fps有要求嘅game(主要都電競類)降少少畫質上到150fps或以上 其實就好值得用
我自己玩開舊game 用左4k120hz mon體驗真係兩個世界
我都想換4k 144/120
但有埋hdr10貴到仆街
電話睇4k hdr10+ 睇完真係不得了
個ppi密到
自己notebook又4k
但部ps5無4k mon用 心思思睇緊8k sharp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞