[韓國親子綜藝] 《超人回來了》討論區 6

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
又係兩個家庭加一特別嘉賓
其實超回收視差左好多 依家keep住得5-6
我睇返新聞 節目組話湊小朋友其實係父母一齊湊 所以superman唔再單指爸爸 整左個return of supermum特輯(但係superman入面播)蘇幼珍就係第一代supermum 今次trot歌手係第二代。。。
個節目真係愈搞愈差 剪輯又奇怪 成日都要搞噱頭野
其實簡簡單單 就咁影小朋友係屋企同呀爸相處都好好睇
好似以前李輝才湊書言書俊 一開始好多時都係係屋企 真係睇呀爸點樣一個人湊小朋友 好自然 唔會覺得悶 係大個左先出多啲街 就算出街都唔會每次都有特別既事發生 唔似依家 集集都要有特別野發生 好有設定感覺
我都以為今個星期會有
完得勁無厘頭 明明個團係for踢波 但踢波踢左5分鐘都無
同上次李同國比真係差好遠
如果唔係想訓練踢波 咁唔好用返個個名啦 是但去一個家庭屋企玩咪算
同埋都估到朴玄斌會唱歌
完全係我既感受
以前個個家庭都好好睇
明明一開始初衷係想睇爸爸感受下媽媽唔係到點可以湊到小朋友
從而令佢地更珍惜媽媽既存在
觀眾想睇既係爸爸點雞手鴨腳
同埋佢地好簡單既相處 成長
簡簡單單係屋企湊佢地 或者落花園散下步都可以好好睇
但依家集集都要格硬搵啲野做 一係就搵明星黎無啦啦宣傳歌
點解集集都要搞到好似為難啲小朋友咁
其實剪輯呢個問題我由舊年已經發覺
成日啲家庭剪到唔知點解一下就完咗
再唔係就個家庭幾次拍攝嘅片段剪做一集
完全唔連貫 真心唔知個節目組搞咩
仲有成日都有啲歌手偶像去唱歌宣傳…
係咪依家係mbc自己剪番所以講?
之前外判跟住爭咗Sam家好多錢索性自己做番 跟住就剪到咁
個節目係kbs kbs未自己剪返嗰陣
外判出面嘅已經剪到好奇怪
依家真係好假
以前啲藝人明星上去 你會feel到佢哋真係中意個小朋友所以去搵佢(好似gd搵小愛)/係同呀爸係fd 所以上去屋企探佢哋
但依家性質真係變左宣傳多啲(可能佢哋都中意小朋友 但我覺得目的唔單純 除咗光熙 佢係近年咁多個嘉賓入面 我最中意睇佢上超回 佢真係好用心咁同小朋友玩 照顧佢哋)
唔止為難小朋友 節目組好似每一集都要啲小朋友犯錯從而改過 學識新道理/帶出啲道理出嚟咁 好有教育電視feel
我覺得睇阿媽湊仔女唔係問題 剪輯再加越尼越重劇本feel先係最大問題 同埋啲idol上去宣傳唔知係我問題定點 睇佢地同細路啲互動成日都睇到好尷尬
最尷尬應該係uknow 去willben屋企個次
近期嚟講我覺得astro個集都好尷尬
呢集尷尬到冇睇晒振建娜part…睇預告都感覺到
以前最鍾意睇sam家,就算只係屋企冇做咩特別嘢都好睇,後嚟唔知做乜越嚟越有劇本feel,好似每集都有特定題目跟住做,唔多自然。
另外啲明星上去做宣傳又係好多時都尷尷尬尬咁,得光熙真係似細路叔叔
舊嗰啲集數成日翻睇,新嗰啲通常睇一次就算
而家係換左kbs自己剪番?所以剪到咁
我都以為團建今集仲有 難得搞聚會
其實vj都換哂人 我記得n年前班vj都係格離rm啲vj 所以應該係換過幾間production 公司?
有冇建厚signal sticker好想要
Sam家就係人版由ben識講野起就期期都搵野黎搞 尷到傻之前細路未太識講野就開開心心出街玩 偶爾令人感動 當時Sam爸咁重視細路教養令我好佩服 依家只係Sam家話劇團
乜下集又有媽咪湊仔改名做兒童成長實況記錄算啦
車銀優已經夠尷尬 加埋佢個舞伴
尷尬到
好同意但一直廢事講,呢到好多都中意Sam一家
Ben大個左之後每次一到Sam屋企就好似有曬劇本流程,係到整呢樣整個樣有突發事件咁勁夾硬唔知係咪sam想有節目效果定點啦(雖然個效果其實唔多好睇),搞到佢一做戲既時候就快速咁飛住睇就算
以前啲家庭係屋企hea下玩下玩具已經好好睇成件事睇得好窩心,就算之後啲家庭(jamjam啊好露熙昇材)都睇得出真係湊b咁湊,而唔係整咁多花款。
Sam家話劇團
William 啱啱識講嘢嗰排真係話劇團
雖然我都知William 係好有綜藝細胞
細細個就識送車仔俾女醫生,溝女
但係好多鏡頭根本就係讀台詞,教佢做戲專登cut入去砌故仔
啲背景鏡頭周圍飛,剪片剪到碎曬
基本上唔係一鏡過嗰啲自然反應都會飛
而家比較好睇反而係尹家三姊弟
不過唔見左好耐
衰太true
夏俊夏妍好Q 但佢地阿爸野心好大
以而家嘅超回黎講 如果係真心為小朋友好 就唔應該上咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞