(突發)澳洲免費派PR俾Asians!

84 回覆
20 Like 66 Dislike
黃皮豬真係好撚低賤
咪又你當working visa 甘計?只不過係agriculture discipline? Working visa 人籍冇想像中甘易
天氣 工作機會澳洲都嬴
不過英國地理位置正好多
去旅行一流 歐洲咁多個國家隨便去
過去幫人打飛機
而家計分果啲都叫path架啦
留係香港仲戇撚鳩
path to 即係直轉?
咁條path係點
Path to pr

即係要計分啦
姦田都有PR,條path仲會係簡單
直轉
澳洲熱到hi hi,一日四季,真係睇下你咩city。英國多數時間都凍嘅

至於工作機會,無學歷嘅,澳洲的確多啲勞動工作。有學歷嘅,專業人士嘅,英國大把機會,依家英國工作空缺勁多。我見我啲英國華人同學仔都揾到工利申英國讀書
https://youtu.be/4ITgdgPUMuY
搵南亞人去做鼠王咋下話
澳洲農業真係狗也不屌,d地又爛又有鼠患
澳洲真係熱到仆街咩
上網睇個個月都唔過25度
工作方面
其實而家全世界都有勞動力不足嘅問題
香港係夏天,澳洲係冬天。冬天25度,你自己諗。同埋都要睇下邊個城市㗎,Darwin ,Alice spring,Uluru ,熱到你傻左
樓主真係唔知乜嘢叫 料理農務糸

呢個係melbourne全年
同埋唔去果d熱嘅城市咪得
英國唔同城市天氣夠好唔同
咁樣諗,就算耕田,
你以為仲係100年前用手耕用牛推咩
依家係機器化,一架車翻土播種收割乜都做得。
只係你頂唔頂到一個人對住冇盡頭既田做野咁話。
cls 癲過甴大大 真係狗也不屌
做過新州農場冇咁癲 不過經常見到小鼠三四隻
樓主話係就係啦
可能人地係澳洲移民局嘅人嚟
依家係初春 過多兩個月就熱撚到仆街
熱到仆街係講緊幾多度?
未喺澳洲長期生活過唔清楚
啱啱上網拉到下面呢張melbourne全年氣溫圖
睇圖無一個月過25wo 唔準架?
Melbourne 已經係澳洲最宜居嘅城市黎,一日4季,有太陽熱到可以短衫短褲,冇太陽又大風,吹啲南極風又凍,要著羽絨咖。一日温差可以差成十幾度。

真心有能力移民又可以揀嘅,去個到住幾個月睇下,比較下
Melbourne 邊有可能冇一個月25度 幅圖拉埋夜晚降溫計平均咪唔過
夏天日日30度基本 唔係點熱到有山火
又係wo
應該搵daytime先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞