美國五角大樓:阿富汗喀布爾機場遭受炸彈襲擊!

361 回覆
63 Like 6 Dislike
呢個好似係衣索比亞
之前有前官員指拜登咁多年黎, 做乜野決定都係錯既
諗住今次撤軍終於算係做啱決定, 始終軍方都warn左唔如期撤走會有風險
你老味 點知今日就爆恐襲
之前覺得老蕭同沈大師係指路明燈
點知原來拜登先係最大最光果支
There has been a reported suicide bomb attack at Kabul airport with unconfirmed reports of at least 10 deaths

Explosions took place outside the Abbey Gate - where US and British forces have been stationed - and at a nearby hotel

The Pentagon said there have been a number of US and civilian casualties in what was a "complex" attack

It came after warnings that there could be militant attacks, as nations evacuate people ahead of a 31 August deadline

拜登玩完了
https://youtu.be/ThF3Ulx3lXQ

美國準備講嘢
德軍走了

The last A400M military transport aircraft evacuating German nationals and local personnel took off from the Afghan capital Kabul four days before an August 31 deadline.
都幾想睇下格硬推拜登上位班友點保佢
講有乜用都唔做嘢
鬼打鬼最好睇
做得好啊,符合美國利益。
點解要保佢,多謝佢慳左唔少軍費添啦。
未必, 本來阿富汗撤軍撤到咁柒, 我估計拜登只可以拉高中美衝突轉移國內焦點
而家爆咁大單野, 要睇美國國內反應, 如果真係太大壓力
唔排除美國犧牲台灣, 逼中共出兵
當然, 另外可能就係, 美國逼於形勢, 要再次進入反恐Mode
到時就會重現小布殊年代情況
好多國家都已經撒退完
埃塞俄比亞
軍費從來冇減過
一年多過一年
真係做野就唔洗講啦
如果廢登下台. 總統係副總統頂上? 定係重選?
好懷疑成件事對本身支持撤軍既人有幾大影響
除非呢幾日局勢惡化得好緊要
個副總統好似仲廢
阿拉花瓜
一隻羊帶領既一群獅子
廢過一隻獅子帶領既一群羊
等ISIS承認責任
佢邊敢? 阿富汗仲有好多美國人去唔到機場一反面又有橙衣睇
應該由副總統頂上, 你老味, 之前拜登仲開口話美國好快就有女總統
莫非....諗起都心寒

今次係咪倉頡叫你打「手機」

手提電話唔得?懶啲嘅就咁電話都可以,仲「手機」

唔好再柒了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞