[PC/I/A] 為美好的世界獻上祝福! FD (44) 日伏1.5週年 誤中1001

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我連彩耳環都未齊
日服block IP真心on9
用nord surfshark呢啲玩到嘅話還好 block到要用其他垃圾vpn先玩到真係咪搞
鬼佬服就話人多姐 台港澳佔得幾多server位
原作又完咗 最多係靠新作動畫推 但而家連幾時有得播都未知
新手地城 競技場 連活動boss都打唔到
人權角光惠 fes又冇得抽 點玩
唔識日文其實我都係鍾意玩台服
不過次次台服都好快收皮
打到上頭16咪又係ban
玩閪咩屌你老母
係日本人角色唔係日本人玩日服先on9
特別係需要大量溝通既game
打亂哂人地生態
同埋如果外國想代理你隻game
點知原來日版中門大開D人唔洗玩代理版既
咁仲邊有人想代理?
其實,由一開始玩限區呢下就真心高估左自己
除左光暗之外其他屬都3隻6 lv
Same here,玩得就梗係鐘意呢個故事先玩,但如果唔識睇/聽日文既,又真係少左一大樂趣。所以我都係台服先玩
唔好咁啦
第3季播完應該就可以準備收皮
Konofan有乜好溝通 典型抽咭game
本身兩邊時差又細 維護唔使就時間
不過我唔知outsource比代理係咪真係好賺好多啦
唯一嘅語言問題大可以跟國際服咁整日or中
睇下龍珠、FGO之類就話要分日服同國際者
唔係隻game既問題
係做game就要係咁
你想像下如果你開公司睇中左隻game
想搞個台港澳ser
你都唔想賣完哂廣告d撚樣唔玩你個ser走去原廠度課金
我梗係明佢block IP係因為營運已經同wonderplanet簽咗約搞台服
我話佢block IP on9係講緊佢根本冇需要開台服
正如上面黑仔巴話佢玩限區係高估左自己
國際服就localization難搞啲 outsource好正常

當然啦我咁諗係馬後炮嘅 有邊個唔想兩邊都風生水起
日本game隻隻都係咁
佢唔會俾你一隻game俾哂多國語言你簡
一定係日本獨立一個之後亞服/歐美服咁樣
鬼佬game先比較多一炮過
任天堂個D都多國語言
龍絆, 火紋
所以都幾欣賞佢
任記而家好左咋
以前連主機都鎖區嫁
Wonderplant呢d垃圾公司摺左佢啦
D進度超日服趕原作
負碌高分又要比人ban
開驚以來第3個合作
1年2個合作EVENT算係咁
咁耐無入依個POST
一入就睇到巴打仲鞭緊台服
雖然真係好垃圾 我都棄左台服
而家仲要定期ban ip
仲要google已經ban左誇區課金
隻game應該時候唔多了
以konosuba個世界 出後日談都唔係太難既
好多野都可以講
竟然仲有人認真討論
大家有冇印象節日限角,如果同時開屬性/職pool, 隻限會唔會入pool?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞