[GPU]連登礦工區(8)

1001 回覆
6 Like 89 Dislike
正解
睇有無巴打會全套出卡我食下啲其他件
今去左黃金買router , 聽聞連3090 開始比人掃緊
我見日馬都加返價

原來6-8月係最後加卡機會
後悔冇買到6700xt

不過買左d平既n卡
n卡始終好D
真....7月3080高達版無鎖都係賣緊11-12000 ,今日去睇14999都比人掃埋
今日見邪刀張13999 3080 xtreme比人買走咗,邊位巴打
上個月買先9500
貴左一半cls
想問各位大佬,如果買部3080嘅laptop 滿血版黎掘是咪不智?
另外一問,有冇聽過unmineable呢個礦池好唔好呢?
me唔係大佬,但都答下
laptop挖回本期長, 亦有散熱問題
如果你解決到, 冇話唔得既

unmineable即係賣算力幫佢挖, 佢俾返你想要既cryptocurrency你做報酬
咁係好定唔好,因為已經起佢度掘咗一排,想睇下有冇更好嘅地方掘姐,btw本身有部2060同3060嘅laptop起手,部2060 laptop 20年3月買,新手做咗半年業餘礦工,8月頭壞咗部2060拎咗去聯強度整,但佢話零件要到九月尾先到,已經等咗成個月,等到灰先諗買新機,部3080賣緊成差唔多28000,加埋佢算力去到around 120MH/s,但性價比我諗應該都幾低
2萬8 出兩張3080ti唔好咩
出產量 定剩出產量先
base reward都係2
block time差唔多
只係eip burn 9晒d fee
我都有諗過,但因為間房雜物太多,我D laptop平時都係放起個廳嘅一二角度掘,未執到位擺desktop同mon果D,所以先諗laptop,btw用desktop掘是咪冇用laptop掘咁嘈?
一樣咁嘈 laptop就1-2個5cm 勁高rpm
desktop就2-3個9cm rpm都高

睇你間房 你係唔適合掘
唔好為左礦去買3080gpu laptop
因為100% 唔足hashrate

邊個話desktop一定要mon
用windows remote control
除左裝果時要mon 其餘時間都remote入去
一係落場買個7” 幾百蚊raspberry pi mon都夠用
重有 laptop 賣出去 無你想像中咁保值
買得起2手3080 laptop 唔會介意果幾千出新機

真係唔想desktop既 平平地買部有thunderbolt 3既laptop 連eGPU 去掘
gigabyte 有3080 3080ti 3090 水冷eGPU
https://news.xfastest.com/gigabyte/97889/gigabytes-2021-aorus-gaming-box-egpu-packs-rtx-3080-ti-liquid-cooling/
desktop嘅話,自己砌定買廠機好D?掘得礦是咪預長開冷氣?
緊係砌
廠機貴

頂唔順咪開冷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞