其實如果生活係巫師嘅世界可以點生存

213 回覆
168 Like 6 Dislike
過左青草試煉算唔算性病免疫
搞完煮埋你嚟食
你見白頭佬咁多年無事就知咩料啦
做吟遊詩人
最緊要搵個狩魔獵人做fd
咁就大把題材
一唔好彩係非人類種族(精靈果d)仲撚慘
幫平民寫通告
喺Toussaint 生活簡直係夢想
個城又大又靚 完全冇valen 嗰啲咁污糟 生活feel 到係享受
個王唔係獨裁無情嘅暴君 亦唔係自大無能嘅昏君
真係有料 識管治國家 仲要冇同人打仗

仲要最撚勁嗰個witcher 喺到住 有咩事都唔驚
應該會日日夜夜玩卡
一街都係狼 好喇去河邊沙灘又有水鬼
採下草藥又有熊
土匪強盜又劫村 個頭目仲唔係人類黎
打獵維生又有人狼食屍鬼
耕下田啦又有孽鬼 諗住去教堂求主庇佑
仆街又有日間女妖
威倫真係地獄黎
會俾人用暴力搶晒你啲稀有昆特牌
其實小說個設定係要搵隻怪都難
但係一見到就滅村咁滯(認真普通人連爛鬼水鬼都打唔贏真係見到怪就滅村)
所以故事入面witcher 雖然收好貴但都係好窮
成日要左人地個仔當報酬去整witcher
如果真係隻game 咁多怪我諗啲人一早死哂或者主角會變到勁有錢
佢地都係用法術整容嘅老太婆
咁佢地國王都係屈服喺帝國之下既
好似表妹嚟
怪多錢多都於事無補
Witcher嘅問題係支出太多
劍呢樣野本身好脆弱, 仲有劍油、裝甲保養等等
呢頭收完錢嗰頭就貼曬出去
仲要好撚貴嗰隻

不過d怪真係越來越少
特別係南方, Nilfgaardian甚至唔太信有吸血鬼
好似話好祟拜大帝

勁正 啱啱玩嗰時以為仆埋
應該係天球交會初期好多怪,如果唔係狼派應該唔會有個城堡集體訓練
殺左好多年後無乜怪,委託少左就窮,貓派都為左搵食先做殺手就知
小說同game個時間好似係天球交會左好耐
成班都係裝備撚
係深山, 練好套劍法同內功先好出嚟行
你識旋風劍法基本上無野夠你打
賣一把金屬制武器先得十幾蚊
計翻差唔多

個個好似啲死人Witcher入入屋又食又拎咩

原作唔關子宮事,係因為學魔法會成套野委縮,有極小例子唔會,例如傑佬老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞