田北辰:接種兩劑國藥疫苗,近日檢驗抗體跌至「邊緣」,變了相當於無打針

165 回覆
278 Like 13 Dislike

屌你又做假新聞, 国安呢??
美國淨係要班免疫力有缺陷既打第三針
佢係邊到打國藥黎?
打多兩支科興先講啦屌
冇抗體等於冇左即時預防效果咁濟,我地醫護入職前都要check乙肝抗體水平,唔夠都要打加強針。通常補一針個身體都記得返十年以上,亦有少數人入打完再驗發現個身體唔記得哂,結果要打多兩針,當重新打過。

好多疫苗都係0、1、同第6個月咁打三針先記到十年至一世以上,如子宮頸癌針、破傷風針、乙型肝炎針等….

B cell 除左整抗體外,重會提返T cell 去記住啲病原體既樣
打國藥都係想返大陸叫雞啫
消化國家過剩產能。
永續
田議員身為港區全國人大代表 既然帶頭唱衰祖國嘅疫苗
唔死得你就感謝黨啦,仲恩將仇報,
點解係3針就可以有long term memory, 2針就唔夠

搵唔到呢方面既theory點解係呢個時間打幾多針, 點解有d又係一針就搞掂
打,往死裡打就啱
國藥有效減低死亡風險
而家抗體跌就一定會死咩?
唔好起度詆毀國藥危言聳聽wo
國藥都咁

科興重仆街

真心打來有咩用
根本比政府拖後腿
打左bnt都會傳比人
不過自己唔會有嚴重症狀
我地身體生成係咁。妳要解釋,同點解我地天生係五隻手指一樣,係有得解,但最後個解釋只會話你知我地天生個免疫系統就係咁function…

我都唔知點解班濕鳩話兩針就夠,明明大部分病毒疫苗都係016 咁打,身體先記得耐….

有得打我自己就想打第三針biontech 但如果你地唔係做高風險行業我都建議人等多陣,等遲吓多啲實驗結果既針/靚啲/多價啲既針先打都未遲
渠呢啲「易逝早」條命咁貴點會 打淘寶嘢呀!?流嘅!
拉得,污蔑國貨。
黎生
係咪一早預左會有substrain要打booster,所以話打2針等班友心理好過d

上左當打左2針都叫有basic immunity, 拖到俾佢地多半年時間出多支variant加原生用多價booster

睇返journal 打1針既J&J真係唔太掂, 之前有班友仔仲話打1針果隻先進d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞