田北辰:接種兩劑國藥疫苗,近日檢驗抗體跌至「邊緣」,變了相當於無打針

165 回覆
278 Like 13 Dislike
一縮短,好似台灣3+11就會hi野...

全部入境都起碼21日
第3針打完過幾個月打第4針,之後無限loop, 可以不停放假
打2針得半年有效
打第三針都唔夠
一年起碼要打夠4針
屌佢老母
咁點解唔係齊齊放棄打副作用未明既實驗毒針,而係double down 繼續賭大啲?
冇抗體,等於記得隻病毒個樣個堆B cell 死哂或失憶其實打前真係預佢要打第三針… 好多疫苗都係016 咁打先有十年以上有效記憶
理論上同第二針反應一樣架渣,純粹提一提個身體記住隻病毒既樣,同啲人打乙肝booster 一樣
笑4
無抗體 =/= B cell死曬或者失憶, 你無野入侵個身體點解仲要浪費資源去整antibody打d唔存在既野

另外防重症主要係T cell功能, 會攻擊受感染細胞, 佢有記憶會快d認到有問題既細胞

利申: 睇曬工作細胞
原來係被動免疫 國藥又贏
好快就會好似電話差電咁 一年打幾時

港共不如學深水埗 派針比人自己打
佢竟然係打4 hing
咩同無打一樣。又防失業又防俾苗撚批鬥,唔知幾有用
同我班工程判頭一樣
2-3月打咗兩劑 4興 先比入地盤

8月個盤起咗貨
去新地盤有新規矩 要每月驗血清
點知10個有8個都驗唔到抗體
要每星期撩鼻撩喉嚨 做快速測試
幫政治埋單
國藥呀,港區人大組團優先上支那打嗰批呀。
我讀書果陣都記得係有d cell會對種病毒特別敏感
一見到就狂出抗體
中風係可以望落同冇中過一樣,睇返中風個程度同範圍嚴唔嚴重,腦世胞死左,隔離個啲未死既可以pick up 返生前負責個啲能力

支持打科興既每個月去打, 打到隻手臂好似班道友咁
放咩假 扣你年假打針
反中亂港

淨係用抗體水平去代表一隻疫苗仲有無效其實唔係太足夠

但之前有research表示疫苗初期抗體水平同防感染率有接近正比關係, 長期既感染率研究就搵唔到paper
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞