2017投考海關督察討論 (2)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
雖然好撚sad,但得返一個星期就真係可以死心,終於解放到

巴打對written有無信心先?
因為聽人講派fib係完全random

完全明白 等真係好痛苦
噢,派到14/9 都無我份,可以解脫

I know that feel bro

巴打對written有無信心先?
因為聽人講派fib係完全random

雖然只係第二年考officer 級,但上年so far 考3個officer級都係written 收皮

同你差唔多
已放棄
btw佢written test封email到講candidates who do not meet the entry requirements will not be further considered irrespective of their exam results.

其實佢出fib個陣點知啲人係咪meet到entry requirements? 佢又冇叫人交學曆證明etc.

好奇一問 因爲我suppose今年grad但defer咗
利申 冇invitation

佢個exam result係指final interview既result
今日in左
佢話2個月內有消息
入班係12月尾嘅事
今日in左
佢話2個月內有消息
入班係12月尾嘅事

😱😱
今日in左
佢話2個月內有消息
入班係12月尾嘅事

表現ok嘛? btw,差唔多啦,年尾,年頭入,然後又下一輪招聘
Yes!!!!終於收到
有無巴打聽過有人收到offer但下班先入?

其他紀律部隊有,海關唔知

上年海關督察好似5班同事入
巴打做咩?
筆試合格既都會有得見
Confirmed
筆試合格既都會有得見
Confirmed

咁今年競爭咪大左?
筆試合格既都會有得見
Confirmed

師兄好似咁多料 識內部人?
筆試合格既都會有得見
Confirmed

屋企人識內部人
筆試合格既都會有得見
Confirmed

咁今年競爭咪大左?

無話既 最多見曬咪都係500人fib
筆試合格既都會有得見
Confirmed

屋企人識內部人

以前practice 都係pass 左就有得in? 師兄仲知recruitment 方面啲咩 可唔可以share 下 想知佢今年會唔會by batch 出offer
遲in會唔會冇咁著數呢

上年海關督察好似5班同事入
巴打做咩?

外國有間好好嘅大學俾offer我讀master
好掙扎
筆試合格既都會有得見
Confirmed

屋企人識內部人

以前practice 都係pass 左就有得in? 師兄仲知recruitment 方面啲咩 可唔可以share 下 想知佢今年會唔會by batch 出offer

呢個要再問 因為我本身無諗過考海關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞