2017投考海關督察討論 (2)

1001 回覆
4 Like 5 Dislike

唉。海關係咪都睇樣?
毒撚樣係咪會扣分?

我估正正常常就得啦 我係驚英文 我係中資公司做,比較少講英文

無事嘅
Csdo個fib 熱左身啦

唔好提CSDO.............. BTW 巴打毒撚樣?

有做開運動 不過都偏毒
大學讀商科
不過個個都話我似讀engine

性格毒同外表毒好大分啦

性格毒 樣唔毒 都可以係interview個半個鐘扮下野
樣毒 性格點唔毒都好 人地都會覺得你真毒

毒撚是原罪

無咩challenge 同follow up?

巴打見咗幾耐

巴打見咗幾耐

廿分鐘多啲
入到fib既巴打
可否分享下佢筆試要求去到邊
大家啲中英文寫作是咪好勁
入到fib既巴打

自問一般,我之前所有既written test一直都係用番AL式既方法,每段開頭topic sentence->contents->small conclusion咁去寫
入到fib既巴打

自問一般,我之前所有既written test一直都係用番AL式既方法,每段開頭topic sentence->contents->small conclusion咁去寫

+1
有無巴打schedule 左聽日考

基本上改硬期

利申:唔係聽日考

基本上改硬期

佢一改我就仆街
本身schedule 左月尾飛去外國

聽日下午
有無今日考既巴打 揮手

聽日下午

聽朝

聽日下午

聽朝

必改期

基本上改硬期

佢一改我就仆街

玩撚猿
快d主動聯絡佢睇下有無其它timeslot la

基本上改硬期

佢一改我就仆街

玩撚猿
快d主動聯絡佢睇下有無其它timeslot la

其實改期幾sad,快快趣考完佢算,咁樣又磨多一日都好頹
見左既巴打

今年大Sir 真係幾好人,又好nice,問自身野,好似傾計咁

但係我就諗緊 如果係咁 點分高低?🤔
見左既巴打

今年大Sir 真係幾好人,又好nice,問自身野,好似傾計咁

你係永遠唔知佢揀人既準則
見左既巴打

你係永遠唔知佢揀人既準則

你岩
打到十號咁誇張
勁撚大風
今日考既巴打 要改期了
利申:琴日考左
今日考既巴打 要改期了

巴打噚日考幾點
今日考既巴打 要改期了

巴打噚日考幾點

11點幾
大Sir個樣有啲似24小時不能笑個遠藤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞