小路出大路誰對誰錯

70 回覆
0 Like 79 Dislike
你點樣頂住條路阻到人都好
都唔代表可以撞9你㗎,最多咪肉酸d比人砵下你
你無車牌?
撞我一定唔啱
但我指實際上現實啲講係咪100%對方賠?
我覺得合理,前題係右邊無車黎緊/有人讓先出紅圈個位等轉右,如果已經停定左,但一路出唔到綠色箭嘴條線,右邊有車黎緊都無辦法,而因為係你到先而且無郁,人地撞埋黎的話,一定係人地錯。
咁你明知前面有野阻住你 你都撞埋去唔係你賠邊個賠?
關9唔90度咩事
就算有架車同你同一方向咁停咗喺度
你都唔會撞埋去啦

紅圈個位打右燈斜少少入哂線咁等就ok
(前提係你都要望吓近你條線冇車先出啦,如果唔係就變咗小路出大路冇讓)
呢啲路口俾你誇線咁樣出,多數都唔繁忙
最多咪停幾秒等一等,起碼冇犯例先
就算你180度逆線衝埋去
都唔代表佢可以撞你無後果
你輸
佢頭撞你頭,係你冇睇清楚就出
假如,你入嗮線,佢頭撞你屎忽,就係佢輸,因為佢跟車太貼
佢加唔加速唔係重點,佢正線
啲狗係做野樓豬起碼扣3分老不啦
sor 老不5分
咁佢又真係錯喎
有200米你都判斷唔到個距離 唔好揸車啦
加個牌, 只可左轉....
因為香港D 右轉司機手車太屎...
得返我地喺度討論, 事主(樓主)仲潛得深過穆蛇...
可能和解唔到比狗告
小路出大路唔望清 輸9成
如果係珍係200m

當佢咁撚堅,由你見到佢個刻已經揸到100km/hr= 27.8m/s

由你見到佢到佢撞落你到要200/27.8=7.2s

你出個路口,7秒都出未出完?距離判斷錯就錯啦,分分鐘得個幾十米就講到200米
講咗咁耐
樓主講到係邊到撞未?
渣車最緊要快狠準
你快又唔夠人快 仲話慢慢出大路
狠又唔夠人狠
準又唔夠精準
賠錢啦
指定答案你想搞即係搞佢,你預唔和解落口供個時問定律師朋友要點落,呢到好難教你
緊係你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞