方皓玟LOST n FOUND紅館演唱會討論區 (3)|8月26-29日

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
演唱會導演Jack:
第一次同方皓玟合作,呢件事好迂迴,原本係另一個導演朋友去做,疫情延期後佢做唔到,我就好偶然有機會接手,原本係上年11月結果又取消,由原初接手我唔敢改太多嘢,係佢哋基礎上再潤色,結果再延遲一年,件事就完全轉晒,我哋放低咗包袱,就重新諗過,無可否認我哋係失去左啲嘢,唔可以不停話俾大家聽有希望,唔係嗰個狀況,唔可以麻醉得太過份,適當ok要知有啲嘢冇咗就冇咗,冇咗或失去唔係一個結局,就延伸去今日呢個主題lost n found
少劇透慎入
演唱會導演:
第一次接觸佢,重新去認識佢哋音樂,同佢開會,發覺佢幾乎唔講嘢,我欣賞佢將所有睇法同感受放喺作品度,佢平時好少大吵大鬧,呢個style影響我諗呢個show,我哋未必要嗰種首首歌大合唱,要激勵,反而我哋將嗰件事用黑暗少少去呈現,包括畫面、音樂、燈光,集合用作表演性質,將佢既音樂用另一種舞台方式去表達,而唔係攞嚟一齊下下要大合唱,唔係嘉年華會feel,切合佢個種個性,用音樂去講一啲說話,觀眾將佢既音樂帶返去自己感受,多過純粹用嗰兩個鐘去吵吵鬧鬧,希望秉承到佢自己風格。
都係少劇透,慎入
繼續
Keep going

導演:
同成個團隊合作好好,疫情各樣反而大家咬實牙根去付出,好多人都唔講錢住,大家係有興趣貢獻,大家就已經做咗最好嘅嘢先,成Team人個士氣係幾好,佢個魅力唔係天王天后咁樣居高臨下,佢就係喺你隔離,你就好容易成為佢嘅一個群體去做呢件事,佢嘅特色就係喺度,好似同行嘅感覺,所以做得好好,好舒服,大家都想做好佢。
導演:觀眾入場前要放低任何期望,嘗試接收我哋安排嘅嘢,完咗之後返去再回憶過程,呢樣嘢會令你攞得最多野返去
有sponsor 嘅演唱會一定係咁
有冇人喺Klook買左飛 但係張飛仲未送嚟
你幾多號飛,今日寄26號飛
買啦
買啦 睇完你就會再鍾意多幾首
same
導演 - Jack
藝術總監 - Kenji Wong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞