請問 3D 電影係咪已經宣佈死亡

367 回覆
1151 Like 15 Dislike
Avenger end game, 片頭marvel好3D
其實3d戲點解會失敗

係技術唔成熟定冇電影肯擺多時間整好個3d?
幾鍾意李安玩3d 60fps,夠光,睇得超舒服
戴眼睛睇3d好攰
眼鏡
當年買部42吋LG3D電視成8仟睇過幾次3D藍光,最正都係玩PS3隻uncharted 3 用3D玩
係咪真係3d架?
我屋企部3d電視 買埋3d碟機 完全冇用過
懷疑得唔得
非常小特務3D係真3D
阿凡達都係

迪士尼入面嗰個都係真3D
有聲
之前endgame為左陪frd一共睇左3次
其中1次睇3D版
以為過左咁多年d 3D技術應該已經好進步
屌 點知一9樣咁垃圾
講真
繼阿凡達之後有邊套係真3D?
真3D講緊係真係全程雙鏡拍攝 成本已經係普通戲幾倍以上
阿凡達之後全部跟風3D係後製3D 用電腦GEN出黎
根本唔會有電影公司肯DUM本拍真3D 因為求鳩其後製字幕3D有傻仔比同樣既價錢入場
咪玩啦伍寶 你求其去YOUTUBER睇返阿凡達幕後製作已經知佢同拍普通戲好唔同
散光睇3D 簡直貼錢買難受
Titanic 3D字幕重製版
香港咁多人戴眼鏡,都冇戲院解決到要戴兩副眼鏡既問題,都on撚9既
得imax 3d 先算ok
Same
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞