教協 = 優惠 = 著數

145 回覆
126 Like 616 Dislike
其實一般來講, 入教協都係為個超市, 電器, 月餅券, OP 入場券, 保險,

大部份人入去教協都係直入超市架啦, 有邊個真係關心佢後面做乜?

佢執左唔緊要, 呢條油水一定有人食. 將來如果教聯攪返呢啲, 大家咪又係仆到去教聯

我知大家實負皮, 不過比負皮嗰陣時, 諗下自己有無幫襯過工聯會d course?
係非常少
暫時有6 個比我講中嘅柒頭
無咩? 喇 我就無嘅, 不過大把後生仔學日文囉
冇…. 啲垃圾課程點會參加
教聯呢?
出售物業, 地產太跌
我聽過有d 會員響上教協部lift 度, 同佢同伴講:

喇, 你訂一轉新屋嘅電器, 已經抵左嗰60蚊年費架喇

試下無左個訂電器counter, 無左超市? 教協早廿年就玩完啦
咁你知唔知工聯會一樣有購物優惠?
你試下 警察人工得萬零蚊 有能有仆去做
呢個真 大把行內人都覺得教協只係超市一間,係藍絲先覺得佢地有影響力
當然有啦. 我聽d 老師佢地兩邊比較邊面抵d 添
教協優惠一般人用唔到
工聯會有用好多
d課程係人都報得
搭上搭, 好易搵到證買嘢

我都係搭人出三部車嘅教安心車保
冇,拎cef報其他
好似工聯會都有賣電器,不過款式少又唔平
工聯會啲course平平哋
學到少少嘢
又可以識人
大把人去
貪新鮮學下嘢又唔貴
之後走晒啲堂都唔肉赤
上次去工聯會學日文識左個賣保險既阿嬋
咪on9學埋熱狗藍屍口水尾啦, 如果唔係咁佢點有能力成為最大工會做籌碼呀?

你篇嘢將教協改做黃圈一樣work㗎,不過黃圈未做到咁有規模之嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞