天水圍wetland seasons park/bay買唔買得過?

287 回覆
14 Like 75 Dislike
樓主話尖沙咀 我用左尖沙咀站計
如果尖東就大約半個鐘 睇返樓主返工近邊 但尖東都仲要行去公司
你見天水圍咁多人都吸引唔到起大型消費商場就明,元朗私樓佔既比例重,消費需求唔同
尖東都遠遠地,仲要站入面都已經有排行
係咪公屋商場黎?
咁佢升嘅幅度分分鐘追唔上其他樓。。。
到時換樓咪難
佢嗰度下面巴士站有967可以直出九龍站同金鐘

但你返尖咀都係要搭西鐵,輕鐵出西鐵站你預15分鐘度,而且朝頭早迫過乜

而且我自己住天水圍,有朋友買咗入過去,多蚊到

隔離係濕地蛇蟲鼠蟻,乜都有
唔係,係佢隔離酒店商場
天水圍只買居屋是常識吧堆私屋全部都係大西北既大西北,點住
屏欣、天盛都貴過晒同區私樓
調轉咁棯,而家呢到賣點係一手500-600萬新樓,有2房,易上車,同埋同區人住慣既想分支又budget 有限,咁都會棯下換呢到,要轉手都叫有市場,但係升幅未必會好勁......
我老母好似出年收樓,我都未去過睇佢屋苑環境,我本身住天水圍都覺得佢偏唔想入
隔離會間起支那學校,專比支那人讀
樓主連景觀都冇所謂 其實諗wetland seasons做乜
佢最大賣點就係個濕地 連個名都咁叫
交通 昆蟲 配套咁多留言都覺得唔好
除非你真係搵到好有升值可能性 如果唔係自住嘅話搵返d方便d嘅位啦 嗰度啱退休
新北江就現代九龍城寨
胡說樓市有講
天水圍係點都係你自己親身入去感受下最準確,我覺得wetland bay位置會好過park,近啲輕鐵站同都叫可以行去天恒巴士總站,缺點係多蚊蟲同埋真係比較入,出市區返工要用多啲時間。
不過以依家咁嘅樓價以咁嘅價錢⋯自己衡量
大陸人開既酒店隔離個商場,衰撚過羅湖商業城
你睇下繁時有冇特別巴士啦
新地天水圍站補咗地價準備起商業寫字樓
跟住新地天榮站同長實酒店都準備有新樓盤

算有啲發展既
真 有舖頭仲有大大條紅底黃字殘體banner,寫住“中學生穿校服減2元”,去一次畢生難忘
其實你budget幾多先
如果負擔到唔洗住到咁遠
wetland真係麻麻
天水圍就買栢慧豪廷好好多
計埋等車 20-25分鐘啦
其實天水圍交通算方便
唔係冇車搭,係搭得耐同車費貴姐
不過wsb出返天水圍市中心搭車都要四,五個字
同埋繁忙時間逼輕鐵都幾辛苦
shuttle就唔洗諗,九成九唔批

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞