天水圍wetland seasons park/bay買唔買得過?

287 回覆
14 Like 75 Dislike
我哋係想上車嘅新婚夫婦,諗緊買二手樓定新樓好。見到wetland seasons park個價比起其他偏遠地區嘅私樓平,仲要個屋苑幾靚咁,唔知伏唔伏呢?買嘅話買一房之後等遲下有細路先再換樓好定一開始買兩房好?
唔怕蚊蟲 唔介意遠就ok
我哋都未住過大西北,一直好怕冇車。但聽講佢會有shuttle落天水圍站,所以都好接受左啲,定都係唔方便?
D房細到⋯
又唔係遠得誇張既,附近有輕鐵直去天水圍站同貫穿成個天水圍,係個到有點入附近無咩野,同埋繁忙時間搭輕鐵要有心理準備係會好逼下
隔離遲啲起間學校只提供大陸課程 俾支那人讀
你自己買唔買得起 想每朝聽國歌就快啲買
你自己諗買唔買得過

諗起國歌興奮到打錯哂字
而家啲aa 成日sale啲偏遠盤有shuttle ,整曬poster 咁搞到好似發展商都話有,其實只係申請緊/會申請,未必一定批你。如果shuttle係對你緊要,一定要留意清楚。
Shuttle真係唔好信,你一定諗定無shuttle點返工先做決定,新盤shuttle太撚多騙案
你試下入一次去
真係好撚多蚊
你們邊區返工?
shuttle運輸署唔會批架啦 最多都係揾d紅van扮shuttle
基本上運輸署唔會再批新既shuttle架啦(除非附近區有一條shuttle取消左),以後賣樓有aa同你講個屋苑會有shuttle去港鐵/火車站之類,你就知你個樣好好水。
最入同最出既站 最入既輕鐵站 最出既巴士站
多數巴士兜曬天水圍最後先去到你個到 天水圍咁多人
輕鐵站最入 你唔怕慢既 應該輕鐵最多位係你
但你輕鐵再轉西鐵再出去既時間就自己諗
投資客唻講算好消息,
多左一批潛在租客
唔驚俾蚊咬咪得
嗰個位有車先方便
咁我買完支那人係咪會幫我推高樓價
佢係未落實呀,話如果shuttle 申請唔到可能會買條小巴線接駁
有冇咩騙案盤聽下
你搭一次公共交通工具入去睇下點先啦 再行下睇下附近有d咩
約左聽日睇,我依家住緊個度都有巴士入
如果13-14k,值得買,SHK樓+天水圍元朗未來會有唔少發展,長遠一定升得多過你買舊樓
agger, 如果果度附近有其他交通工具,多數唔批,我估你最好預左無shuttle 先,有就係bonus
我番尖沙咀,我老公葵涌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞