試當真啲飛呢個價位係咩玩法?

450 回覆
864 Like 77 Dislike
CLS
假如黃牛$800可以掃晒
咁佢憑咩覺得有人尋日1000唔買等今日買你炒價
會賣唔出
願寧食炒價都要睇既人
會係前幾日用2000,1500,1000買哂
咁都問得出真係證明你係弱智
唔洗掃哂
掃一堆都夠賺
Economist assume人係理嘅生物
但現實就係情感主導
800樓下冇哂飛
想睇嘅人就會俾「市場」教育 (anchor effect)
明白飛係值800樓上
然後就會去買
開足咁多場咩on9
你唔掃曬全部 聽日用正途600就買到 點解要同你買
你講有無人會買 咁一定無可能杜絕
但你係黃牛黨會唔會拎大舊錢出嚟搏依個咁低嘅可能性
只能夠講試當真咁做係百利而無一害

同埋無劃位 黃牛黨只要歸唔到邊 輸嘅可能性又大咗
得兩場咋喎?
其實你係咪唔知發生緊乜事
幾公平
變相係市場自由定價
賺得多係佢本事
賣唔出就搞手打唔到和

如果成功咗就係炒家黃牛末日
俾盡8月23號
你一個人就係一個勢力!?
咁黃牛狗又唔會賺硬
佢估錯市場大概價就做傻鳩抵撚死
但正常估600/400都會冇哂
如果800都掃晒就慳返
真心100蚊差唔多
當然無一害嘅
大家買自己心目中嘅價
只係我自己唔覺得對黃牛狗有太大打擊
我指嘅黃牛狗係包埋啲散户炒家
修大哥
不賣隔夜票
黃牛輸錢機會大啲
黃牛target既客係個班想睇意慾好大,幾錢都係比既人
而呢班人係開售頭幾日已經買左飛
係無左呢班target客既情況下
黃牛800蚊掃哂啲飛
係咪有信心搵到人食炒價清哂啲飛先?

等到400-500先買個班人,其實想睇意慾唔會好大,買到就睇買唔到就唔睇
仲淨低幾多人願意食炒價去買黃牛?
冇撚有錯 我覺得做得好好 又得睇 你情我願 又冇得炒
同埋你個theory assume黃牛係second chance
但其實對於請半日假成本唔高嘅人or輕鬆走堂大學生 晏晝嗰場已經提供咗second chance俾後悔無早買嘅人
因為呢場銷情肯定滯後於夜晚
黃牛800買晒佢
1k賣出去都有賺
我諗「而呢班人係開售頭幾日已經買左飛」就係重點
睇股市就知人係幾咁唔理性
400買唔到
「原來」800都好抵
有幾多咁嘅人就真係唔知
不過以試當真嘅叫座力就唔可以睇少
你唔係吳老師, 波邊你都無資格掂啦, 仲講屌喎
想一千睇果班早兩日買哂 你買乜鳩呀
啱呀
所以炒都係夜晚個場
所以就要黃牛黨賭下「原來800都好抵」既人有幾多
佢隨時會賣唔哂

原本正常賣法,黃牛掃到飛係必賺
而家係到對賭,風險大左
仲要你比出黎投資額大左,因為你要800蚊要全部掃晒,掃淨聽日就會官方賣600蚊
咁既情況低下仲有幾多黃牛黨玩呢個game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞