[PolyU] 紅磚大學討論區 (53) - Reg科大戰

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
APSS1A04
不過教開個lecturer好似教完上個sem就退休
其他人打唔打關我撚事
呢度咁多人全職mon post你真係要問就去問friend啦
APSS2S05 好多野做,又要做session plan, proposal,搞四個一小時嘅workshops,搞完四個workshops 之後要做一條三分鐘嘅個人片+一條二十分鐘嘅group片。

個ser learn 要做兩個學期,主要目的係要話比band3中五學生知咩係DSE、DSE之後有咩選擇、某啲科嘅career path,仲有要話比中三啲學生知自己中學讀過啲咩elective,點解會簡呢科elective。

唯一有趣嘅地方係可以同中學生溝通。
最後個行 好似唔多有趣喎
好彩冇簡到
有冇Ching讀過ELC2S03?
想知workload 如何?伏唔伏
好撚chur 啲人好閪
想問下依家仲有冇得睇返自己waitlist排第幾?close咗reg科唔知喺邊度可以睇到
Elc 有唔伏咩
1012 1013
等add drop
ching 我問過department, 好似唔卑咁做wo,話冇位就係冇位
你final year reg唔到喎
正常想你快快手畢業就算
唔會阻你畢業咁閪既
要問教個個
有d科唔係你想reg就reg到 eg ic
可唔可以講多少少
俾後人知多少少
就係咁閪,直接同professor 傾/講會好啲, department 好多嘢未必幫到手
有咩做架
原來alumni 仲有5TB drive 用
宜家有新student id 又有多5TB 可以用
ic training要face to face
其實ic 以前冇咩野,你retake or 補堂都係好易話為
但依家疫情佢要搞社交距離
滿人冇位就真係唔俾你reg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞