[PolyU] 紅磚大學討論區 (53) - Reg科大戰

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
Ching可唔可以分享下點解後悔?但我又見遲幾個sem 有3個free electives比我reg 咁我應該一早宜家sem 1 reg定遲幾個sem先reg?
唔夠credit 可能要一個sem讀多過一個free elective/car 。car一個sem可以讀好多個, 但係讀language有prerequisite要一個一個咁讀唔可以一次一個sem讀兩個,唔夠sem剩讀唔到intermediate 2
正解
後悔無讀lang course
想問下y3 entry有冇推薦點分配啲sl,elective,car, intern之類比較好

同埋想問下起goop見到人放某科嘅source 係咩嚟
答你第二題
1.
2. 佢讀完之後放篇assignment或者present比你參考
Email咗 但係冇回音
好心你班後門就今個暑假做intern la
次次後門gpmate 又話依樣個樣 冇時間做
又要後門又要u life 又唔識分配時間
成日比依班pk freeride
我嚟緊9月先開學咋喎 都未開學就已經可以幾個月前搵定intern㗎咩
我見好多人收/放
啲assignment年年應該都唔同㗎?
btw thx
有啲科真係夠膽死同一份assignment用成世架
中六都可以搵intern la
後門真係
搵intern>all

enquiry個個email喎
點解唔得
唔計wie咋嘛
senior entry可以計
不過好似最多計一半
咁嘅話 其實係睇department
啱啱收到reply
話下個禮拜先update俾我
咁有咩用
本身我都番緊工 貪呢份完約啱啱好開學
如果有用應該直接番intern
睇你咩科
聽講bba 返part time clerk 都計
點樣先知wie嘅requirement?
要問prof? 定有得睇
要問
咁我oday去問 thx
我想問今年嘅fm 幾時可以 reg hall?
同埋今年有冇hall tour
請問今年oday係咪18到20號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞