見到viutv 英文台羽毛球賽事評述員真身!

125 回覆
305 Like 5 Dislike
佢偶然打一兩球好波就以為自己係一線
通常步法唔到位先要不斷魚躍
佢講既戰術位係好到位亦都學到野. 但講既節奏語調真係好趕客, 睇黎除左靠球技同樣, 好難靠口材溝女
但羽毛球員有非公平既得益 通常會主動認錯架咩?
呢個真

戰術堅到位,尋晚有一兩分一下睇到諶龍想加快
真 viu講羽毛球特別悶
林丹試過
係少主動認錯
印象中只係見過艾素臣特登開波落網還返一分比周天成
不過至少大部人都唔會好似vittinghus咁大肆慶祝
係囉姐係都係睇心情 唔係行內公認要咁
上次睇youtube費達拿都有一球話覺得係in,叫對家睇var
但喺comment 話佢平時都唔會講
a little moment of magic
不嬲都係
香港啲旁述on撚99
成日講埋啲廢話, 唔係專心講緊依家場賽事
問題依家你係做緊旁述
識波唔係大哂
唔識講野, 唔識把握時機停頓咪出事囉
有次我睇緊田徑賽事, 選手都已經on your mark緊
有條撚樣仲係度一卵嘴咁講野真係好on9, 破壞哂成個氣氛
Viktor Axelsen /pause/ the Rio Olympics bronze medalist, now becomes Olympics champion //in //men's singles.
我知你講緊陳銘泰
琴日viu 96果個女人(平時nowtv都搵佢)
過去覺得佢冇乜野, 拍住陳智才講, 2個都正正常常
琴日唔知做乜鳩, 係咁問隔離果個起碼3次, 如果呢場係桃田打艾素臣有無得打大姐, 我想專怖竹決賽, 桃田今屆都收左皮. 問一次冇人答你就算啦, 仲要問3次
姐係琴晚Now 604 ?
https://youtu.be/bnPujO7oxvA
呢單?但係咪因為李卓耀對金庭嗰時決勝分得益咗?
其實屆屆奧運都好多人第一次睇,或者好似第一次睇咁

因為好多人平時無接觸開運動/好多賽事唔識睇,上屆睇完今屆已經唔記得啲例/改咗例
你見香港啲旁述不論係唔係前運動員都會成日講啲例就係咁解

所以做直播, 宣傳同傳媒報導好緊要,好多人未入坑/脫咗坑藉住大型賽事直播可能會做返運動或者留意多咗運動新聞
不嬲都話好事黎
不過樓主個topic咁誤導人 會水左人去睇viutv
就係咁
成撚日拎埋啲舊野出黎講
都唔係專心講返今場賽事
依個問題香港旁述係最撚嚴重
依啲旁述真係好撚趕客
所以我每次都係聽英文旁述
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞