400 呎全拆 開放式廚房 包傢私

118 回覆
147 Like 13 Dislike
500呎要咁多電制?
你預一個一千,改位連拉線
咁又係,真係睇樓主傾果陣要求啲咩
如果天花 牆身 地面都唔洗拆,淨係鋪磚/油多陣油漆,咁人工果度真係好少
如果講到咁新,水喉電線果啲都唔洗再重新鋪,淨係裝電制/龍頭就得,又係唔洗人工
咁得返最貴就係家私,如果俾啲差料,咁38萬真係好貴

不如樓主講清楚有咩做,或者擺啲相上來睇下原裝係點好過啦
包埋傢俬。。。抵吊啦
算整埋既 但我好多嘢自己買 磚 櫥櫃 油煙機 水龍頭 星盤 濾水 呢啲全部自己買運嚟佢負責裝 廚房佢應該包左趟門 鋁天花 燈 電 操作台 駁喉管個啲
如果自住 長住 真係一定要用返幾個星期由日常每一件小事/習慣去揀返自己想用咩料/用具
如果唔係真係後悔,特別大裝呢啲冇乜人有咁多錢兩三年又大裝一次
其實唔算包得多野啦, 某間youtube 做開居屋既都係開27萬未計傢俬, 包廚廁全爆

廳櫃 電視機櫃 兩房地店台 連油壓床 衣櫃x 2 書枱x1
10皮差唔多啦
手工好少少 差唔多呢個價啦
係咪DLX?
想樓主分享多D 詳細內容係做乜, 包乜野既料
當左舊樓翻新掛,新居屋裝修完全唔同計法
400呎30萬頭就差唔多
包料一定係垃圾
冇咩特別設計 花巧野 依嫁市價大約都係 一呎一千
400 38.5 差唔多
記得分幾次比錢
記錯 係4x個單 15個孖 屋企好多電器要長期插住 當時師傅係同我逐個逐個位數 住耐左我仲嫌少
鬼唔知咩
但完咗工你都冇得改啦
有咩事佢告鳩你
整開放式你怕唔怕

如果你咁都唔怕
怕咩爛尾
真 自己鍾意整嘢食 廚房預左好多位擺呢樣個樣電器 操作台預翻矮撚身高 又預曬位俾貓糧機 水機 屋企好多動線真係按自己習慣整
30頭夠做
有廚有廁唔平得去邊
個個都話平料 其實最撚貴就係人工

貴同平料唔係差好多 除非你家私木器都用靚膠板
ex:富美加

其他你話泥水 油漆 啲料成本呃唔到幾多
珠鎖落街買幾廿蚊個 包唔包都無乜意思
大陸料就差唔多
不過建議你,馬桶,洗手盆,水龍頭,鋅盤勾返曬出黎自己德馬買
d 大陸料過一排就壞/爛,唔好喊
其實要判斷貴唔貴真係要望報價單
就咁講句 xxx尺,全爆,包傢俬包料真係好難答到你
工程細節又唔知,例如扑牆起牆,屎塔改位
廳房舖地磚定無縫地板個人工又可以差好遠
$1000/尺個D,其實係做D咩?
呢口價相當正常,仲要包傢俱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞