啱channel 混血肥仔辭去CEO/股東/藝人職位!!

231 回覆
357 Like 18 Dislike
移民就唔出奇,始終有個女,但移民又唔洗辭職,armchannel 英國分部,搵其他嘢拍都得,加埋林日曦同日辭職,可能比人攪。
創作部西斐同ban姐要諗多啲嘢,至於靜音,啲game都係等有片出啫,當比啲幕前出下鏡,邊有得條條片高質,啲微電影都出唔到咁密,其他系列又難諗,個條唔得咪唔睇囉。
冇人要求條條片高質
而係唔希望極低質啫
你睇下玩炸彈人嗰集就明

講真我睇armchannel都預左唔係睇綜藝
知道佢地最擅長唔係呢一飯
所以本身已經降低左要求黎睇佢
但你都唔好比舊屎我食呀

啲game成日無啦啦加埋啲奇怪rules搞到勁複雜,同熊仔頭玩game嗰集,連熊仔頭都要講一句完全聽唔明噏乜
好啦大家明白左啲咁多餘嘅規則啦
玩玩下又會隨佢個人喜好改規則/比著數某一人架喎
炸彈人個集真係無得講,剪得好差,想睇多啲畫面都無。
最好真係訂曬啲規則擺開頭,之後唔改,至於比著數,一兩次都ok嘅,成日比就唔好啦。
又要比時間適應下無肥仔了,本身覺得度橋幕前肥仔差唔多佔一半。
呢個post 5毛空群而出
其實打機精華片喺YouTube都已經成千上萬
但係如果佢連睇吓人哋點做都冇,就求其亂剪條片出嚟
咁你話呢條友到底係有心做,定係純粹攞呢個來做踏板比佢自己上位?
睇佢成日借啲意出鏡,俾肥仔私底下講完再係鏡頭前暗串過佢都照出鏡,再加上而家佢參加埋造星(雖然輸咗),答案就更明顯

呢集誰是二五仔又係經典
https://youtu.be/_P2DUGeqGY8
詳細唔講,有睇開都知幾唔公平,明玩鳩jackie
真係唔知佢拍呢啲片,係為咗娛樂觀眾,定係純粹為咗滿足佢自己嘅控制慾,導出佢想要嘅結果嚟娛樂佢自己

有時真係唔係話針對邊個,只係有時睇完片睇返Credit,有肥仔嗰啲片真係會好明顯質素高一截,某啲人拍極都係垃圾
依家肥仔都走埋,仲要留啲廢物喺度,肯定霉過之前

枉佢個IG post仲話都係做返幕後,我想講佢連幕後都唔適合囉
我係肥仔
都覺得armchannel 啲人好煩
走咗再生多次仔仲好
帶埋蝦叔同Ah Gi 呀
咁我就估唔到佢想點嘅,但同ban 西斐比較,又真係差一折,我都麻麻地。
特登去睇返,以前寫微電影嘅人,依家得返ban,書然 肥仔 陳麗柔 自肥導演都走咗,點玩
肥仔根本就大腦嚟
條噪音係全部抄running man d rule
佢同蝦條哥兩個自己做仲好
人地一集個半鐘咪有本錢玩呢D複雜rule囉
條友都唔用個腦諗下
走先啦 係咁先啦 下次再玩喇
果集揀錯game

7,80後或者有玩bomberman既集體回憶

但初見既90後唔系自爆
就系玩唔出只game既陰濕味道

估計根本冇arm剪既footage

Btw,
獎金銀碼唔大
又唔知各人競技既實力同決心
臨場改rule平衡局勢免傷和氣有何不可
(唔明點解有D人咁計較規則 / 勝負
講真 英國系列好高質
View數都好好
唔係計較規則,係你本身set埋啲複雜又無謂嘅規則之後又臨場改又唔跟咁不如一開始唔好set。本身觀眾就要spend energy去消化個rule之後你又唔跟咁睇果個咪邊咗on9仔。

誰是二五仔根本有啲rules一聽到已經覺得on9邊撚個諗,又唔會俾到動機增加參賽者競爭意欲,又唔會令隻game好玩,又唔會令畫面出到嚟好睇啲,唔知set嚟做乜鳩。

例如記得有集咩jackie係二五仔定乜有個隱藏rules,要搵到佢件信物,搵唔到就jackie拎晒獎金,佢收係隻鞋到,其他人又從來唔知有呢件野,咁成隻game玩嚟做乜呢,根本就冇可能會搵到,你不如一開波就話佢贏咗啦好冇,再唔係唔好咁計較勝負打和啦supa。

仲有蝦叔唔記得有集超能力定罰則係要mute咗佢,結果出到嚟係mute咗佢支咪,佢照講野其他人照聽到係觀眾聽唔到,咁到底諗呢樣野出嚟係想點?可能對於玩game果幾個人係好笑嘅,但係拍出嚟完全冇效果囉。正正係唔會俾到動機增加參賽者競爭意欲,又唔會令隻game好玩,又唔會令畫面出到嚟好睇啲,唔知set嚟做乜鳩。

你係整game你就正常整game,出到嚟咩二五仔個主題完全冇用,完全冇二五。集集轉rules但d rules又唔知有咩作用,超能力果啲仲on9講都晒氣。然後出到嚟成集全部都係玩小遊戲,二五仔一個擺明係要諗計仔sin嚟sin去嘅主題變咗做小遊戲大串燒,咁不如直接拍小遊戲啦。

我諗佢可能咁樣俾人屌過,之後就得番五分鐘鬆一鬆真係剩玩小遊戲。但係拍出嚟啲剪接又on9,拍二五仔你就識定住個cam影小遊戲,拍小遊戲你就走去閃嚟閃去劇情片咁三段式影人對話做乜鳩姐,仲要次次鳩叫都要左中右特寫叫一次俾幾百個short,又唔係有咩特別事,就算tvb美女廚房明賣女都唔會咁做啦。有時唔係專心睇睇完連隻game邊個輸咗點輸發生咩事我都唔撚知。

根本靜音就唔適合做幕後,唔排除佢啲野俾當時人玩可能會覺得好笑好玩,但而家唔做緊公司康樂部喎,係拍緊片俾人睇喎,佢完全冇sense綜藝係應該點樣去拍點樣剪,點樣嘅rules會俾觀眾睇到咩效果,你以為佢做咁耐會進步結果冇囉,睇完可能講句haters gonna hate完,我都唔知打咁多字屌佢做乜
晒氣啦
嗰條友一直都係盲撐撚黎
[AC要人] 啱channel/Arm Channel (米露迪/米媽/Ah Gi/蝦叔/SUE/芊蕙/混血肥仔) 2
https://lih.kg/tLLyEzX
#253 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
中間嗰句

打出嚟唔笑死自己先好嘢
人地翻牆睇油管

「隻、只不分」支那仔 Sky_Croc (會員編號:#20867) 鍾意玩原神
https://lih.kg/gudBdT
#6 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

印象中之前有幾個arm channel post都有見佢發表啲on9論點
覆佢黎都晒氣
成個post又變左講啱青奴
靜音比起最初有進步嘅,仲好記得最初開綜藝係口講規則冇字卡,然後一大抽規矩班藝人又唔明觀眾又唔明
嗰陣連登好多人屌佢叫佢學下薯茄
然後見到佢都真係有改
不過我自己好同意上面巴打屌佢成日改規則呢樣野
你要有drama唔想一面倒係可以理解
但set完又破壞咁真係冇咩意義

我睇到個個artist都好努力做效果
但有時見到淫佬真係覺得佢玩到好灰

幕後幕前我就冇意見嘅,不過我自己覺得可以專心做一樣,而唔好兩頭踩搞到兩頭唔到岸咁囉...
開個唔啱channel
Arm最緊要個兩個就係肥仔同蝦叔
又唔可以話佢無進步,但做咁耐都唔係話好好,同channel幕後比較都有落差。
vectra 成日都硬食,雖然佢唔太好笑,但叫做有認真玩,真係灰鳩咗。
幕前問題唔大,最多係無乜特別,係無乜男人,出面搵人頂住都可以。幕後少咁個腦諗,又要有新仔。
直接拍board game可能仲好
甚至你捉棋+懲罰都有野睇
無同肥仔搭檔
蝦叔發揮唔到
好似4台咁

加油蝦叔 愛你
Block 5毛
又一block5毛系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞