[又一個回塘狗]曼聯終極FF轉會窗暨維護大家安全吹水區[1393]

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
我曼轉會窗係咪可以叫完左
我睇緊609個激流獨木舟
mctom守其實麻麻
用連美斯打防中
突發!ViuTV 99台有足球睇
想睇咪睇
早兩年足總4強呢度9成都含架啦
英國因為國家傳統,球員冇特別request 係週薪出糧
球會幫完球員交埋税之後先入剩低d錢落球員account
所以好少會聽到英超有球員逃税
有五条勝
真 平時行路返工
Diutv fb page俾人圍屌
14+15雙核防中
唔賣人真係買唔到啦
淨係辛祖華拉尼都億幾用左
講就講375k
但係實際收入仲少過pogba
除番開都唔夠375k
講錯
我想話周薪會唔會400k咁貴...
其實英國係點出糧?
傾人工係講年薪?然後每個月扣埋稅 再比返人工你?
終於識早少少買人先放人
400k吹太大
Lin點會唔肯走
做大後備咩
高tier 果d 都係講sancho 同 varane 200-250k
吹到上400k果d暫時見係daily mirror/the sun 呢d 鳩up報
搵麥湯打DLP唔掂
而家曼無人打到DLP
一係Neves一係Rice
差唔多係
大碌走可以買脆皮

Lin唔肯走 P未有人想買
除非pag買普巴,如果佢想等free走
咁我曼買埋脆皮就完
屌你老味viutv,今晚唔屌柒你個廢台真係對唔住自己!枉我由《瑪嘉烈與大衛》一直撐你撐到而家,累我係酒樓畀人笑到面黃!
話說今晚公司收早,去咗樓下間酒樓食晚飯,命水好派到張靚台,坐正係電視側邊,見到播緊奧運。數下手指,自己因為返工賺錢糊口,已經兩三屆冇睇奧運,今晚機緣巧合,仲要播緊女排中美大戰,條條女身材高䠷,咁就梗係坐定定一路食一路睇啦。

如是者睇咗第一個回合,我見坐係旁邊幾位叔伯父都睇到笑笑口,好亢奮咁,就同佢地講:「呀~~今屆中國女排啲質素幾得喎!正撚過美國鬼妹好多!」點知班叔伯借鳩咗聾耳陳對耳咁,完全冇理我。Fine~ 搭訕冇人理,有幾失威,我年中遇唔少,家常便飯啦,繼續睇囉!

如是者睇到去最後一回合,真係好緊張!事關由我坐低食飯果刻,一路好愛國咁撐嘅中國隊竟然打到爭出線!我忍唔住坐係個位度望住個電視起勢咁大叫「中國女排!中國女排!」但旁邊班叔伯仍然笑笑口咁,冇咩反應。我心諗:咁拘緊托柒咩,一齊叫先High㗎嘛。

最後公佈賽果,中國隊出咗局,比美國隊出咗線,我坐番落個位大叫:「屌!有咩理美國隊贏架!」呢個時候身邊一陣笑聲,其中一個咬住牙籤嘅阿叔笑住同我講:哥仔,你上晝冇睇咩?個比賽上晝㗎喎!我心諗:咁撚搞笑?!即刻睇番個賽程表,屌你老味,真係寫撚住「11:05AM」,當堂面都黃撚埋,即叫部長埋單。埋單時個仆街部長仲要忍住笑咁安慰我同我講:唔緊要啦,viutv係咁㗎啦!

屌你老母化西!viutv你有冇譜架?上晝女排比賽都夠膽拎撚番出嚟播,仲要揀番夜晚播畀塊蕉皮我踩!你執撚咗佢啦屌!全部呀!一花一草一塊石仔一粒塵埃!總之係viutv嘅嘢全部同我執撚晒佢呀仆街!
傾人工咪一樣傾年薪
出糧果到睇球員點拎既姐
其他國家冇硬性規定點拎
係英國慣左週薪計
Mctom+fred先等於一個人
我地剩係用半個人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞