黃國英宣佈 : 將補習視作黃賭毒, 中概股你玩埋我嗰份

156 回覆
298 Like 2 Dislike
Btw你買佢基金扣費用應該跑輸voo
維尼要攪內循環,只要唔俾錢走、唔俾人走,就算無左隔岸資本,或者都可以撐到下
過兩日升返一兩百點咪又買返
係,根本大陸就係政策市,聖上話乜就乜,事前完全無風吹,無趨勢可捉
另一方面睇係中央自己篤爆d波波,好友咪會話令市場更健康
英sir話香港係主場丫嘛 而且佢啲客仔應該多數鐘意中資股多,咁無理由全部買哂美股,始終佢客源係香港+大陸多
祥益 汪敦狗
龍市又二期
中央主動調整, 去槓桿泡沫, 市場更穩健

升又贏, 跌又贏
中國點會輸呀

除咗呢兩日奧運幾項賽事之外…….
屌你啦中國咪有家朗贏劍擊囉
有好野就大家中國人,無好野就外籍中國人
根本股票市場同共產專權就係contradictory,玩大陸股本身就係on9
其實我剩係上星期入左204 baba我都已經覺得好大壓力 其他一早買既人應該仲傷
犯國安法等拉啦
佢玩開香港市場姐 實質香港a股化後 都唔係以前個種玩法啦 成日講要變通 但思想仲停留緊香港係主戰場
同埋香港客/大陸客都未必想要中資股啦 佢地想賺錢姐
唔通美股賺 港a輸 佢地都仲想玩港a 咩
齊來買美股!
違反國安法
所謂既內循環我淨係見到債務內循環
英sir算係少數夠膽講到咁白屌中資股既基金佬
佢能力技術都肯定有 就係太信中國
其實係岩 大陸愈黎愈多知識份子 無人做下欄野任佢地舞 我大陸啲同事都會諗點樣改變人生 呢樣正正係大陸最唔想韭菜做嘅野
你爭人果d美金內循環會還到?
離岸債無錢的話可以唔使還
有冇link記得佢好中意騰訊
咁真係700最叻仔
冇話佢廢 知佢有買ETH 上到3xxx個陣有貨 唔知佢有冇走 醒水佢執左筆 但中概打個和
佢賺左幾轉送左

得番勁少有貨
共匪最怕某組織或公司獨大,政權弱到玻璃心,日日都怕人推返政權,維尼熊真係更上層樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞