其實有冇人同我一樣見到香港拎金牌都冇乜感覺

108 回覆
84 Like 408 Dislike
SHE
.一播廁奶鳩都陽痿左
CLS

Tvb 就唔俾開心
但係我收到成200個負評
負面啲講句 中共仲存在都好難達到香港人目的 自問自己只可以repost/推post/抵制紅藍店 之外乜都做唔到
見到香港拎金唔係唔開心 而係生活壓力大到開心唔到 自己見到移民潮 正苦揪後算賬嘅新聞都會好壓抑 好嬲自己咩都做唔到咩都改變唔到 就算拎金開心完又要面對生活個種失落感
記得以前都做過一年世界盃嘅勝利球迷 唔識賽規 唔識啲球員 但成個氛圍影響就算唔識都好 一入波都好開心 因為以前係香港可以無憂無慮

Btw雖然應該好多人都係勝利奧運迷不過香港依家咁壓抑有件喜事輕鬆下都唔一定係壞事嘅 特別係有留意開/玩開個班 一定會感動嘅
同埋都有好多巴絲係一邊follow手足情況 一邊follow奧運嘅 慶祝完繼續留意手足情況 繼續做自己做到嘅嘢
好正常啊
香港人不嬲係無民族性
俾連仔打下飛機都唔得 本身支持親都炒晒車己好慘架啦
‘’生活壓力大到開心唔到 自己見到移民潮 正苦揪後算賬嘅新聞都會好壓抑 好嬲自己咩都做唔到咩都改變唔到 就算拎金開心完又要面對生活個種失落感
…因為以前係香港可以無憂無慮‘’

不能認同更多

係 你講得啱 一日有中共一日都冇安落茶飯食

我都希望其他巴絲真係會睇完奧運開心完唔會忘記我地有更大嘅目標
我同你感覺差唔多,自己冇睇開嗰項運動好難投入,選手又唔識戰術又唔識,純粹睇熱鬧咁,香港贏咗個感覺就係幾好吖恭喜哂,唔係話唔想佢贏但一定冇去到FB IG啲人咁興奮

例如我睇開舉重,無論個運動員係咩國家都可以好投入,因為真係睇咗佢好多年,嗰種感覺同你因為奧運忽然走去關注一樣運動,幾日前連有呢個人存在都唔知真係好唔同
一拎金成班cctoy出嚟話我係香港人呀屌
心諗你地尋日支那人黎
開心左一下
聽日又要返工
我同你一樣感覺
平時自己又唔留意開運動員 人地一拎金就走出黎支持
就好似香港足球咁 主場守和中國隊 個個就行撚哂出黎話支持香港足球員 然後港超入場人數破新低
反修例就黃色經濟圈 過左之後就姜濤都代言m記啦
香港人就係如此低劣 被人控制的羊群
冇錯 所有運動員應該乜都唔做即刻返屋企 唔好成為港共嘅棋子 就算輸贏代表香港都係藍
d 金牌都係歸落中國香港呢個臭名到
其實都唔知咁開心做乜
仲有唔好因為運動員有努力過就一定要支持
我諗起猶戴條撚樣就火滾
打冷震中
96年資訊唔流通, 李麗珊都無人識啦
拎金牌夠係全港開香檳啦
上面成班柒頭又唔拎出嚟講嘅?
其實大把Scottish 都唔鍾意聽God Save the Queen 咁又可以點 人地可以搞獨立囉
其實係冇乜感覺
擔心佢有一日成為體制一部份
唔敢太開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞