荃灣寵物醫院係黑店

31 回覆
39 Like 0 Dislike
我屋企隻貓生眼瘡,睇咗4次荃灣寵物醫院,前後3個醫生都唔知係咩眼瘡。

第一次睇,A女醫生就咁比咗支眼藥水,完全冇講解咩事

第二次睇男醫生開咗d藥,叫用完藥記得覆診。

第三次睇,隻貓眼瘡太大粒,B女醫生話要切,同埋驗良性定惡性,然後排期做手術,因為隻貓粒眼瘡爆咗,然後打電話去問姑娘,姑娘話帶隻貓黎比女醫生睇下,做唔做到手術。

第四次睇,無啦啦變咗男醫生,但係完全冇通知過我,突然變咗男醫生,但男醫生又叫用完藥記得覆診。而男醫生次次都好focus覆診,好似為咗診金$。

次次屋企人帶隻貓去打針或者睇診,男醫生都話隻貓耳仔有寄生蟲,叫我地買杜蟲藥,但我同屋企人都唔覺有。(咁男醫生話有,咁咪買藥囉)

因為都覺得唔對路,上網一search「荃灣寵物醫院」,就有好多負評、話係黑店,所以睇咗另一間獸醫。

一比女醫生睇,就知原來係聹腺瘤,同埋係良性瘤,解釋點解係良性,仲即刻上網search圖比我睇。然後化驗埋耳屎,隻貓耳仔根本係冇寄生蟲。所以我覺得荃灣寵物醫院係呃人$。

希望大家唔好再睇呢一間
呢間嚮哂朵喎好似
冇辦法啦,冇上網search過

唔上網check都有?

咁不負責任不如唔好養啦
以前我隻貓細個係睇依間,唔舒服、打針同做絕育,每次都係台灣醫生幾好,係啲護士態度衰。都6,7年前既事,原來依家咁多負評萬一有咩都係揾第二間
你最後去左邊間睇?
荃灣黎講係得享和最可靠
由2012年開始睇
以前好地地
打針、絕育冇問題
點會再上網search呢間好唔好?
睇咗4次,仲轉埋醫生
咁都叫不負責任?
唔知鍾醫生係咪你講嘅台灣醫生
但鍾醫生已經有2次專業失當
你可以上網揾一揾
最後去咗元朗輕新活睇
荃灣Dr. George最好
利申之前養過4隻貓
依家養緊一隻狗,全部獅子吧附近既寵物醫院試過曬
Dr George真係最好唔拖症唔亂叫你抽血加錢
巴打追多幾個po睇下 享和勁臭名
間間都有黑歷史
邊有得避
呢間野好垃圾
我隻貓兩個月果時去睇傷風
比佢拖症拖到最後肺炎
睇過4-5次,隻貓急病但估係小事果d先搵佢,即係估食抗生素就ok先搵佢

通常都係book唔到活泉,睇住呢間頂住檔,活泉太full booking

不過有次抽血真係中左伏,咁驗到血糖高,可能見我養唐貓住公屋估我會窮養,個助護無啦啦話我比隻貓食高carbohydrate既劣質糧搞到隻貓糖尿,似想說服我定期覆診同買糖尿supplement/ 糧

但我隻貓由bb果陣已經係食全肉餐,何來carbohydrate?

我一講話隻貓由細到大一粒乾糧都無食過,個助護即刻收聲,補鑊話我餵到隻貓偏食缺乏某d營養要食補品

後尾我諗諗下應該係我隻貓屙嘔到脫水,搞到血糖個concentration 高左者

唔知醫生同助護係咪專登導我向糖尿方向諗啦
最後貓貓點?
醫生都未出聲,幾時輪到助護
醫生叫個助護同我講
去左dr George睇
本身淨係打乞嗤 之後係咁咳
睇左成個月 一日打三四枝針
幾驚救唔返
好彩救得返!
一定唔係6、7年前可能ok
近呢兩年完全唔得
個鬼佬醫生走左
得返個香港人同坡仔,兩個都麻麻
咁荃灣到底邊間好 我都係睇dr George
活泉動物醫療中心

呢間唔錯,台灣醫生嚟
診所環境都好好
呢個真
所以都係搵返啲近期comment 唔錯嘅先幫襯
想請問下邊位係台灣醫生?
見佢fb寫有4個醫生
同埋診金方面如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞