[警世]jobsdb呃人中介

46 回覆
48 Like 1 Dislike
幫你推下
小朋友,2021 年仲未識分保險公司陷阱
睇黎係freshgrad 喎

係咪依個
就係依個!
唔關profile事啦,我冇放resume係個邊,我係apply job先sd CV去,佢打黎又講到我CV先有寫嘅資料
所以都幾肯定間所謂中介就係太平香港
唔係fg,只係冇試過經中介申請,以前見到中介都會default佢伏先
就係今次見身邊都有人係經中介搵job又冇伏先試下sd埋中介
點知一試就奶野啦
咁你係未經jobsdb apply 先 因為一經jobsdb apply 佢地d客已經有record
我試過apply 完一個agent 1個鐘唔洗 已經有其他agent contact 我叫我interview
睇你搵咩工啦 不過而家好多公司都搵agent refer 就真既
其實我知伏就冇去in嘅,但佢呃唔到我唔代表冇呃到其他人架嘛
我個po都放左相關link可以去睇下其他人點中伏點比太平香港呃
如果係要斟酌佢呃我嘅點先叫呃,咁只可以講太平香港扮中介出po呃咗我份CV同呃我去見工咁解
係啊淨係經jobsdb apply,得呢間中介地點寫銅記,而間保險又係銅記,又係話HR role,同埋之前追太平香港po都見有一個CM提到呢間中介先幾sure係因為apply呢間中介出事
係咪出hr位俾你15k 去到打俾助手
我都睇唔明😂😂😂
簡單黎講就係MES Corporation Limited=太平香港/太壽香港,太平香港/太壽香港用個中介名係jobsdb出招聘呃人sd CV去見工,明冇
實際面試發生咩事自己睇返堆太平香港嘅po啦
係啊,佢係電話話太壽香港打黎,話見我jobsdb apply佢地HR role然後出15K比我,叫我到中國太平大廈樓下Call佢助手黎帶我上樓
一樣,但睇其他人講太平香港嘅po都係話in HR,面試講講下就會叫你比錢考保險牌,考完叫你轉sales,唔轉就叫你好似佢咁繼續打比人請下線然後水人考牌做sales,同傳銷根本冇分別,詳情睇其他人d po清楚d,始終我知伏就冇去
簡單黎講就係MES Corporation Limited=太平香港/太壽香港,太平香港/太壽香港用個中介名係jobsdb出招聘呃人sd CV去見工
實際面試發生咩事睇返堆太平香港嘅po會清楚d始終我知伏冇去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞