Cu定Poly nursing

40 回覆
137 Like 16 Dislike
你幾多分?
咁你自己都答咗自己啦
4C+2X 31.5分
optom, nursing 好似都夠分
Recommend CU nursing> Poly nursing
科一樣,但CU>Poly, 校園文化,人脈,校名上
三寶人就話無得揀一定要讀Poly姐
Optom會唔會太博,我本身無讀phy,bio拎5
你自己計下weighting啊 我都係比多個提議你
如果差少少可以放A1搏下 差太多就算
兩間出到黎咪又係同一個位
要睇不如睇學校氣氛同埋識到咩人仲好
如果你想將來大點機會做個靠知識判斷執業的真正專業護士,而唔係熟機械式follow order技術勞動果種down to earth既「practical」,那就一定係CU Nursing。
個撚個護士post 都見到你

個人覺得cu個校園同人文氣息已經贏咗
屋企人poly undergrate cu master
一樣升到職
好多post都見到護士用病房某些壞文化教壞人,講到護士好似係勞動階層咁,當然要出嚟講兩句。
無條件中大
表示讀埋土nursing日日都想trans去cu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞