發覺粉嶺火車站除左譚仔已經冇野好食

82 回覆
2 Like 0 Dislike
我係果邊返完工,最鍾意去海皇食炸兩
(我知海皇唔好食,但係炸兩真係吸引到凌駕晒所有野 )

剩落甜醬花生醬已經屌打全部
我宣布
聯和墟世界第一

四眼仔腸粉,雞脾包,夾埋20蚊真係食得飽人
我宣布
聯和墟世界第一

咁鬼遠 雖然好平
聯和墟 其實吹大左 對比市區 只叫做正常 係粉嶺無野食

咪撚就係
以前係附近返學 粉嶺中心地下有燕雲莊食排骨/雞翼菜飯 有間細細間食拉麵(唔記得名)想食貴少少又有西餐 冇錢就去祥華間7仔 pe堂一定係食板長

臨畢業果年乜都冇晒 都唔知好彩定唔好彩

燕雲莊 排骨菜飯 酸辣湯
心誠路過
心誠學生行去聯和又得
行去火車站又得
唔怕食到悶

咪撚就係

點止無野食咁簡單
係咩都無
呢兩年好啲 多左兩間戲院

其他市區都冇聯和咁平
雞脾包
有幾慘既地區 先可以9成時間講緊連鎖式餐廳

利申 唉
大眾樂 炸雞脾 同煎蛋免治牛肉飯由細食到大 出面食唔番
燕雲莊 可惜執咗
以前係附近返學 粉嶺中心地下有燕雲莊食排骨/雞翼菜飯 有間細細間食拉麵(唔記得名)想食貴少少又有西餐 冇錢就去祥華間7仔 pe堂一定係食板長

臨畢業果年乜都冇晒 都唔知好彩定唔好彩

唔係李嘉x就明愛,自爆

有幾撚自爆呀
講一講間中學就知你係邊個呀?

大眾樂 炸雞脾 同煎蛋免治牛肉飯由細食到大 出面食唔番

以前花都都有大眾樂,小學成日食,好懷念。
粉中本身一開始就有大眾樂,有一排執左變左第二間,再之後先變返依家既大眾樂
無左燕雲莊,變左垃圾翠河
Btw 會食芝脆雞同對面間西餐
聯和墟都有時去

威斯變低質左好多

上次用過裝過紅湯既碗未洗乾淨就裝白湯
決定入黑名單
芝脆雞囉
聯和墟山東餃子

藍屍鋪頭 不了
其實粉中個間牛肉飯我覺得ok
但個位偏到呢
我宣布
聯和墟世界第一

雖然話眼不見為淨,但雞脾包果間有次見到有隻勁大既小強係d包上面游走
我宣布
聯和墟世界第一

雖然話眼不見為淨,但雞脾包果間有次見到有隻勁大既小強係d包上面游走

大家仲有乜推薦
嘉福嗰邊開咗間手撕雞飯 都幾抵屌
嘉福嗰邊開咗間手撕雞飯 都幾抵屌

聚興樓?
聯和墟晚市真係唔知食咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞