Anson Lo五年前出櫃 戀舞蹈員主動要求行街拖手

372 回覆
577 Like 80 Dislike
哥哥出櫃果陣好似都無咁「紅」 (對比佢自己高峰)

但而家Anson Lo 真係好紅
Fucking gay
唔通迷閣下咩?又生得柒又要靠歧視人攞安全感
你認真定講笑
個個訪問係佢自己做
同埋佢跳舞嗰studio全部人都知佢係gay

你係嗰啲當偶像係男朋友嘅fans?
散咗兩年啦
果然靚仔都係gay
唔怪得佢係套戲做得咁自然
張敬軒. Anson lo
Gaylo界教主
可能係佢以前既經驗
家庭, 學校, 朋友
令佢有咁既反應
小肥都唔係偶像派,我都唔明點解佢會擔心
你自己google下先講啦
哥哥紅既程度anson lo有排都未有
本來就係冇乜野
係垃圾台做到好似全世界都唔容許咁之嘛
真係gay既?唔係fake news? 真既話一樣祝福佢 希望佢抱得美男歸
基佬一向多女仔fd
個樣好基
性傾向是有光譜的,而且流動的。一個人出櫃,原則上只反映當刻的自我認同,這個自我認同並不是一生一世的。

舉兩個簡單例子:
1. KK第一集是已婚,但最後一集是單身。
2. 我以前討厭吃苦瓜,現在超愛吃的,但只限於配炒蛋和豉汁。
明白嗎?

那如果你看到別人暴力地公開某人數年前的愛情狀況,你可以怎樣做?
建議一:沒有得到當事人確認的出櫃新聞沒有新聞價值,不搜尋不點擊不分享不討論。接收者不感興趣,事情就不會發酵。

建議二:當事人選擇不回應,那就不用說甚麼 “無論你鍾意男定女我都鍾意你”,“你好勇敢”,“勇敢啲” etc 我們無法得知當事人選擇不回應背後的考慮是甚麼,說不定我們認為是善意的說話,已經給予對方壓力。不打擾是我們的温柔,一個温柔的人更需要以温柔相待。

P.S. 今天是721,有更值得記得的舊新聞。

CR Mo's 25°C Journey FB
支持教主
其實教主直定gay都無問題 支持佢就會包容佢嘅所有啦
反而覺得教主應該要勇敢出櫃 做返佢想做嘅事 咁先會活得開心
其實以家基佬係偶像buff黎班fans會ff你同某某係cp 同埋男男 女女 拍拖 唔會感覺被「出賣」
佢應該唔係直接比較兩個人
係指佢地人生當中最紅個時候
世上最可憐的人是無知而不自知,然後說著籠外的世界是多麼不對不對。

連登仔最鍾意問人:有冇做過…?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞