Anson Lo五年前出櫃 戀舞蹈員主動要求行街拖手

372 回覆
577 Like 80 Dislike
【《大叔的愛》真實版】 Anson Lo五年前出櫃 戀舞蹈員主動要求行街拖手

剛播完的港版《大叔的愛》,Anson Lo(盧瀚霆)將出櫃的「阿牧」演活,其性取向亦成為話題。而他確是《大叔的愛》真實版,早在2016年入行前,未有偶像包袱的Anson,已經出櫃,公開與同是舞蹈導師的KaLok的情侶關係。不過此情已成過去,如今KaLok是Anson「HeHe」名單中的一個前度。

Anson當年出櫃訪問再被翻出,二人因一同排舞舞出愛火,KaLok說對Anson是一見鍾情,還清楚記得二人首次約會日期是7月13日。
反之Anson稱因向來喜歡成熟型,故起初KaLok絕對不是他杯茶。「雖然言談間他有透露喜歡我,但我比較喜歡成熟,懂得照顧我的人,我覺得他太小朋友。」

不過正如《大叔的愛》入面,「阿田」最終是被「阿牧」的深情打動,同樣現實中Anson也被KaLok的落力追求及細心打動,成為一對。Anson說KaLok追求他時的窩心行為,最誇張一次是對方等他排舞至凌晨三、四點之後,還扮成偶遇。劇情一樣的花心思,難怪最終贏得美男Anson。

之後二人一直愛得高調,經常在IG放閃,當時Anson被問公開同性戀有否承受心理壓力,Anson認為沒有:「因為我跟KaLok拍拖前一年已經確定自己是同性戀。」反而KaLok認識Anson時仍跟女生拍拖。

二人拍拖細節,亦跟《大叔的愛》相似,如「阿牧」跟「田田」戀情剛開始,即主動拖手行街卻被拒,現實中他跟KaLok情況一樣,Anson分享:「最初拍拖我跟KaLok說想拖手,他也會覺尷尬,還笑說警察會拉我們,但在我強迫下最後都習慣了。」

至於雙方家人,一直知道二人的戀情, Anson坦言父母亦由最初反對,到最後諒體,讓他愛得無後顧之憂。反之KaLok的家人,一直未能接受。

不過這段情似乎只僅僅維持一年多,2016至2017年間,在KaLok的社交網,仍有不少跟Anson的合照,直到2018年Anson照片再沒出現。近年KaLok亦公開與另一男舞者拍拖,與Anson戀情已正式劃上句號。

# Anson Lo #盧瀚霆 #出櫃 #大叔的愛 #KaLok #娛壹

--------
即刻跟住Follow 晒我哋Channel:
FB: http://fb.me/as1hk.entertainment
IG: https://www.instagram.com/as1.entertainment/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCgaIJfwFLXQsasrffZt4cEw
🏳️‍🌈
之前連登仔又話佢玩女
anson lo成功令一個直男轉機
班Fake news PR死全家
係咪繼哥哥之後 又一個當紅時出櫃嘅偶像?
支持
唔知mirror知唔知佢出咗櫃?
屌你老母班港女點解咁迷呢條基佬?
根本就唔係新聞 係班fans 唔肯接受現實咋
真fans根本全部都知
仲要話佢扮直 叫佢不如直接出櫃
連我唔係佢fans 都知佢冇扮過係直
好似好多呢挺樣既都係gay
通常靚仔都係gay就真
咁多腐皮
gay都玩女叫唔叫gay
邊個唔肯接受
當你知道香港大約有50-60萬名男女同性戀者時
而身邊都有朋友係的話,其實都只不過係好小事

同埋從來創作、藝術等工作裡面,好多都係
mirror成員點會唔知
Edan、姜濤果d fd底既,以前訪問都時時幫佢講好說話

同埋班真fans一早知道晒,一早講左冇所謂
可能人地直返呢
反而KaLok認識Anson時仍跟女生拍拖。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞