決定移民的你幾時會起行

246 回覆
450 Like 709 Dislike
都揀咗 仲有咩好怕
而家要你宣誓 你都會為嗰十幾萬即跪
認真, 炒工人可能工人多謝你。。。。 而家好容易揾到更高人工嘅僱主
連登其實以社會基層為主,除咗黃呢樣嘢之外大多數嘅嘢睇完笑下就算

自己未出發去英國之前差唔多三兩日就要送親戚機,根本放眼成條隊廿幾歲出發去英加嘅人根本佔一成左右,九成都係40歲中年呀叔帶住成家人,仲要陣藍絲味濃撚到
識好多fd 話仲諗緊,1516,怕搵唔到野做,未儲夠錢過多幾年先
咪撚就係
佢不知幾想你地走晒
香港值錢都係個殼,唔係D人,尤其是黃絲對佢地來講更加係負資產。
我都唔撚明點解連登仔會覺得港共唔俾你地走
去睇下D移民新聞,大把藍絲大叫好行夾唔送。
D藍媒唱衰移民純粹表忠,吸引讀者,會走既根本唔會因為佢唱衰就唔走。

結論:港共想你地最好快D走。而你想走係冇問題,但唔好被害妄想症咁覺得港共好驚你走,好想你留低。咩8月1號全香港人出唔到境就更加on9
宣誓點會唔影響移民
英加都係未批PR 未批入籍 到時會再check
以前同中國關係好嘅時候 就中國政要啲親戚都可以拎PR入籍
而家已經唔係
拎香港護照都危危哋 仲要宣咗誓效忠共產黨
仲唔即時走 等乜呀
國安法仲勁過23條唔明佢點思考
打算係咁
我懷疑19/20已經搞到好多人精神失常走咪走唔走咪唔走,唔需要不停justify自己position

好多時連登有好多邏輯有問題

外國唔批pr 比你,同香港政府唔比你走根本係冇關係
其實有關 中國唔放人 即係中國同其他國家關係差 咁你本身嘅香港人身份就變咗high risk 咁就難啲拎pr入籍

仲有嘅係 好多pr都要住夠年期先有 出唔到境點拎
結局都係工人姐姐搵左個鬼佬老公變埋外國人
On9先繼續做HA
出面大把又好搵啲又做得舒服啲
ON9先唔走留係香港
Same 等梗公司完約 其實唔使再過屯門牛出城嘅生活
多唔多人一支公咁走
下年6月會去加拿大
二十尾三十頭同老婆二個人
四大長老自己搞得掂
加拿大樓而買
搞掂香港工作上嘅嘢就會走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞