[2021 DSE] 紅磚Poly醫療化驗科學(JS3478)討論區

65 回覆
8 Like 17 Dislike
幫師弟問
中 4
英 4
數 4
通 5
PHY 5
CHEM 5
BIO 5*
放A1可唔可以?
4445 556 phy chem bio
Weighted = 271.5
呢個分數都比較抆 所以會建議同學仔A1擺其他科
其實大致上呢科著重嘅bio同chem差唔多,而身邊都有唔少同學係本身冇讀chem/bio, 一樣可以靠努力pick up返
照暫時嘅趨勢嚟睇 呢科未有飽和嘅情況 反而喺肺炎下更加反映人手短缺嘅問題 所以呢兩年嚟講都未係一個問題
讀得掂CS先講
做咩咁睇唔開讀MLS......
希望大家入到A1
呢家先問可能遲咗好多
中 4
英 4
數 5
LS 4
Chem 5**
Bio 5*
M2 3
呢個分擺A1博唔博得過,小妹思考緊rejupas啲嘢,同埋想問問呢科rejupas會唔會有penalty,麻煩曬
首先rejupas係唔會有penalty~
幫你計一計個weighting:
445(3)4 76
28 40 55(30) 48 85 70
Weighted = 328
啱啱高過上年入學嘅median 所以應該ok呀
non jupas嘅話 GPA要幾多先trans到入嚟?會唔會有interview?
去到咩grade 可以自己出result?
nonjupas gpa要幾多?利申讀緊degree
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞